Suklaa ja vadelma ovat klassinen ja lyömätön yhdistelmä. Ja mikäs sen paremmin sopisi lähestyvään ystävänpäivään herkuksi kuin vadelmainen suklaakakku?
Tässä reseptissä olen tehnyt kakkupohjasta pehmeän sponge-rakenteisen, raskaan ja itsessään suklaisen taikinan sijaan. Tuhdimman suklaisen kuorrutteen kakku saa suklaakastikkeesta. Vadelmahillo piilottelee kakun kerrosten välissä hillosydämenä. Appelsiini ja kuivatut kukkien terälehdet tuovat kakulle piristävää väriä.
Suklaakakkupohja
Tarvitset:
2 kananmunaa
100g sokeria
2rkl öljyä
80g vehnäjauhoja
40g kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Valmista näin:
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon siivilän läpi kuivat aineet. Nostele varovasti sekaisin ja lisää öljy. Kaada kakkutaikina vuokaan (itse käytin silikoonista ovaalin muotoista vuokaa).
Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia, riippuen kakun paksuudesta. Voit tarkistaa kypsyyden tikkutestillä, eli kun työnnät hammastikun kakkuun ja nostat pois, ei siihen pitäsi jäädä taikinaa kiinni.
Vinkki
Jos leikkaat kakusta kannat pois ja annat niiden kuivua tai kuivatat matalalla lämmöllä uunissa, niin saat kakkumurua jota voi ripotella koristeeksi jälkiruokiin tai vaikkapa jugurtin kanssa.
Suklaakastike
Tarvitset:
1 osa sokeria
1 osa kaakaojauhetta
1 osa maitoa
ripaus suolaa
Valmista näin:
Keitä kaikkia aineksia hiljalleen kokoon, kunnes kastike on sopivan paksuista. Huomioi kuitenkin, että suklaakastike paksunee jäähtyessään. Tein itse mittasuhteella kaikkea yksi desi ja suolaa veitsen kärjellinen. Keitin tätä noin 5-7 minuuttia, kunnes kastike oli jo aika paksua. Kakun kuorruttamiseen kastike saakin olla paksumpaa, mutta kastikkeen voi jättää löysemmäksi, jos tarjoat sen esim. jäätelön tai mansikoiden kanssa.
Aloita kakun kokoaminen.
Leikkaa jäähtynyt suklaakakku kerroksiksi ja sivele kerrosten väliin vadelmahilloa. Valuta kakun päälle vielä suklaa kastiketta. Mikäli suklaakastike on päässyt tässä välissä jämähtämään, voit varovasti lämmittää siitä juoksevampaa.
Kakun voi koristella haluamallaan tavalla. Itse leikkasin kakun kylkeen muutaman appelsiinin segmentin tuomaan happoa ja avaamaan makuja. Koristeena kakun päällä on kuivattuja kukkien terälehtiä.
Mikä on sinun ystävänpäivä herkkusi, suklaista vai ihan jotain muuta?