Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Spelttisalaatti | irtonainen spelttirouhe

Maistelen aina uteliaana uusia tuttavuuksia ruokarintamalla. Erilaiset riisit, kvinoa, tattari, hirssi, amarantti ynnä muut löytyvät jo keittiöni vakkareiden joukosta. Spelttijyvistäkin olen tykännyt, mutta sitten sain testiin Sunspeltiltä spelttirouhetta. Jostain syystä en ole aiemmin sitä käyttänyt, vaikka muut spelttituotteet ovat tulleet tutuiksi. Spelttirouhe tehdään rikkomalla kokonaiset spelttijyvät, jolloin se kypsyy paljon nopeammin ja on ehkä astetta monikäyttöisempää.

Spelttirouhetta voi käyttää leivonnassa tuomaan taikinaan karkeutta. Tai sitten sitä voi lisätä pataruokiin tai salaatteihin esimerkiksi kvinoan tapaan. Spelttirouheella ei ravitsemuksen puolestakaan ole hävettävää, se nimittäin sisältää yli 13 grammaa proteiinia ja 10,4 grammaa ravintokuitua 100 grammaa kohden.

Irtonaisen spelttirouheen valmistus:

Liota spelttirouhetta yön yli vedessä. Seuraavan päivänä huuhtele speltti ja keitä noin minuutti ja jäähdytä nopeasti huuhtelemalla kylmällä vedellä. Lorauta speltin sekaan hiukan öljyä niin se pysyy hyvin irtonaisena ja ilmavana.

Toisin sanoen tavallisesti keitettäessä spelttirouheen rakenne rikkoutuu helposti, joten liotin speltttirouhetta yön yli ennen nopeaa keittämistä. Lopputuloksena oli, kuten kuvassa näkyy, irtonaista ja ilmavaa spelttiä. Näin valmistettuna spelttirouhe sopii loistavasti salaatteihin ja lisukkeisiin.

spelttisalaatti

Nopea spelttisalaatti

Tarvitset:
200g kypsää spelttirouhetta
1 suippopaprika
1/3 kurkkua
3rkl kapriksia
1 shalottisipuli
1rkl omenaviinietikkaa
2rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmista näin:
Leikkaa paprika, kurkku ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon etikka, öljy, suola ja pippuri. Anna hetki marinoitua ja lisää joukkoon kypsä spelttirouhe. Sekoita hyvin ja eikun syömään.

kvinoasalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?