Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

siivouspäivä ja herkkusienileivät

 

herkkusieni leivät

On viikonloppuja jolloin tulee leivottua tai matkustettua mutta miten sitten kotoilu? Olen yhä enemmän oppinut arvostamaan oman kodin rauhaa ja järjestystä joten kerran viikossa on hyvä myös siivoilla. Vaikka tämän blogin keskiössä ei olisi koti tai siivoaminen, ovat ne tavallaan sen verran lähellä kotiruokaa kun mikäänn voisi olla. Toisaalta jos teitä kiinnostaa miten saada kirkkaiksi uunipellit tai kivitaso joka saattaa jopa välillä suorastaan heijastaa niin kertokaa se kommenttikentässä.

Keittiöpyyhkeet arvoonsa! olen tainnut aiemminkin mainita kuinka hyödyllisiä nämä pienet rätin rääpäleet ovat. Ne toimivat alustana kun esivalmistelet, voit kuivata ja puhdistaa tasoja niillä ja tottakai kuumiakin peltejä on liinalla helppo siirrellä. Tavallaan hyvin organisoitu keittiö sisältää keittiöpyyhkeitä myös siksi että ne ovat monikäyttöisempiä kuin paperi, puhumatta ekologisuudesta.

sotku on tekijästään kiinni tai tähän mottoon olen päätynyt aktiivisen kotikokkailun ohessa. Jos haluaa tehdä ruokaa josta syntyy suunnattomasti sotkua, voi sekin olla vain mielikuva. Syön kohtuullisen punajuurta kuin kurkumaa jotka molemmat saattavat helposti sotkea paljonkin, mutta työnsuunnnitteluni ehkä kompensoi tekemistä niin paljon ettei näiden raaka-aineden käyttö vaikuta keittiöni ilmeeseen.

Ne herkkusienileivät joihin tässä reseptisssä päädyin oli olosuhteiden lopputulema. Pidän leivästä, juustosta ja sienistä joten eihän sen parempaa lounasta. Kun tähän yhdistetään tasokas pekarin sinappi ja makeat nams tomaatit rakuunalla on elämys valmis nautittavaksi.

Herkkusienileivät

6 herkkusientä
4 siivua paahdettavaksi sopivaa leipää
1 sipuli
1dl tasokasta sinappia
juustoa oman makusi mukaan
suolaa, oliiviöljyä ja pippuria

tarjoiluun
Makeaa tomaattia ja tuoretta rakuunaa

Lohkoa käsin herkkusienet ja sipuli pannulle. Lorauta hiukan öljyä ja paistele kokoon. Leikkaa leipää mikäli se on yksi isompi leipä. Sivele pintaan sinappia ja lisää tämän päälle juustoa. Kun sienet ovat paistuuneet kokoo, annostele ne leipien päälle ja nosta leivät takaisin pannulle. Nosta sitten koko  pannu uuniin ja laitta grillivastus toiminto päälle, jos semmoista ole niinn 200 astetta ja kunnes juusto on pikkuisen gratinoitunu.

Leikkaa tällä tomaatti valmiiksi lautaselle ja lisää niiden päälle tuoretta rakuunaa. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää vielä herkkusienileivät lautaselle ja sitten onkin aika syödä. Hyvää ruokahalua ja kiitos että luet blogiani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?