Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintolavinkki Krakovaan | Restaurant Plac Nowy 1

Plac Nowy

Aiemmassa Krakova-postauksessa vinkkasin jo joitain hyväksi havaittuja ravintoloita, mutta säästin parhaan palan myöhemmäksi. Krakovan Kazimierz juutalaiskaupunginosasta löytyi todellinen ravintolahelmi, Plac Nowy 1. Nimensä mukaisesti se sijaitsee Plac Nowy -aukion laidalla. Ravintola on sikäli erikoinen, että se on levittäytynyt useampaan kerrokseen. Katutasolla ja toisen kerroksen ravintolassa on molemmissa omat keittiönsä ja eri ruokalistat. Katutason ravintolasali näytti todella viihtyisältä ja ruokalistalta olisimme varmasti löytäneet mieluisaa ruokaa, mutta tällä kertaa suuntasimme toiseen kerrokseen.

Yläkerrassa odotti varsin moderni, rento ravintola, josta on hulppeat näkymät Plac Nowy -aukiolle. Avokeittiöstä leijailevat tuoksut houkuttelivat nälkäisiä matkailijoita peremmälle. Mutta kun saimme ruokalistan eteemme, aloin jo epäröimään. Listalla oli niin aasialaista kuin eurooppalaistakin, sushia, tapaksia ja burgeria, aika monta sivua. Yleensä pidän nyrkkisääntönä, että mitä lyhyempi ruokalista ravintolalla on, sitä todennäköisemmin se on laadukasta ja alusta asti talossa valmistettua. Olimme kuitenkin jo aiemmin Krakovassa huomanneet, että monissa suosituissa ravintoloissa on Pohjoismaalaisiin ravintoloihin verrattuna pitkät ruokalistat. Tilasimme siis alkuun tapaslautasen ja sushilajitelman ja jäimme odottamaan, mitä tuleman pitää.

— —

In the earlier Krakow article I already shared a few good restaurants, but this place, Plac Nowy 1, deserves a blog post of its own. The restaurant is situated in the Kazimierz quarter, in the edge of the Plac Nowy square. The restaurant has two floors, but both floors have their own kitchen and different menus. We dined at the second floor restaurant where there is a good view over the square and very relaxed and modern atmosphere.

I admit I was a bit worried when I saw the menu. It had quite many pages of both Asian and European dishes, sushi, tapas and burger. Usually a short and compact menu equals better quality. We had however noticed that in Krakow many popular restaurants have fairly long menus, so we gave this a chance. And I’m happy that we did.

Onneksi emme joutuneet pettymään. Vegaaninen sushilajitelma oli paitsi näyttävä raikkaine väreineen, myös todella maukasta. Tapaslautaselta löytyi aasialaiseen henkeen jättiravun pyrstöjä ja sipulirenkaita tempurataikinassa sekä kevätkääryleitä. Sopivan rasvaista ja maukasta. Myös kastikkeissa oli kivasti potkua. Alkuruoaksi tässä oli kahdelle jo paljon syötävää, taisimme tilata vähän liikaa ruokaa 😀

Myös juomalistalla oli mielenkiintoisia juttuja ja tilasimme pari drinkkiä. Vaimon ottama virgin mohito oli todella raikas ja kuulemma paras tähän astisista alkoholittomista drinkeistä – ei liian makea tai limumainen. Kuvassa näkyvä vaaleavaahtoinen drinkki maistui sen sijaan allekirjoittaneelle.

— —

We ordered a vegetarian sushi set and a tapas plate with tempura shrimps and onions and oriental vegetables as a starter. The sushi had beautiful vibrant colors and good quality ingredients with some crunchiness.  We also enjoyed the tapas bites, perfectly fatty, crispy and tasty. For a starter, these were very big plates and we might have ordered a little too much 😀

They also had some very interesting drinks that we wanted to try. My wife said that the virgin mojito was the best non-alcoholic drink she has had so far – not too sweet or watery. I can’t remember the name of the white foamy drink in the picture but it was also super delicious. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruoiksi valikoitui tarjoilijan suosituksesta klassinen burgeri ja kaunis punajuuririsotto. Burgeri oli hyvin yksinkertainen ja siinä oli luotettu todella perinteisiin yhdistelmiin. Olen syönyt niin monissa burgeriravintoloissa, että tavallaan olisin kaivannut tässä burgerissa jonkin erottavan tekijän. Risotto sen sijaan oli maukas ja todella laadukkaasti valmistettu. Vuohenjuusto toi pehmeään risottoon sopivasti särmää.

— —

As main courses, we were recommended the classic burger and a beautiful beetroot risotto. The burger was very simple and it had, as the name suggests, very classic ingredients. I have eaten in so many burger restaurants that for me, it was even a little bit too simple, it could have needed something edgy. The risotto on the other hand was very tasty and well-prepared. The goat cheese gave a nice contrast to the soft risotto.

Säästimme vielä vähän tilaa jälkiruoille, sillä olihan niitäkin päästävä maistamaan. Suklaamousse oli kaunis ja itsetehty mysli toi siihen hyvin rakennetta. Silti crème brûlée duetto vei jälkkäreistä voiton. Toisessa kipossa oli klassinen crème brûlée ja toisessa espressomaustettu, lisäksi näiden kanssa oli vadelmasorbettia. Rakenteet olivat todella nappiin, brûléessa oli sopivasti paahtunut pinta ja pehmeä vanukas.

Tämä kokonaisuus oli karkeasti käännettynä reilut 50 €, mikä ei näin hyvästä ruoasta ja drinkeistä ollut yhtään hullummin. Kävelimme ravintolasta ulos vatsat täynnä ja iloisin mielin. Jos joskus matkaamme Krakovaan uudestaan, on Plac Nowy 1 varmasti ravintolalistallani.

— —

We left some space for the dessert as well, since we simply had to taste them. The chocolate mousse was pretty and the homemade muesli gave it some nice texture. However, the crème brûlée duet with some raspberry sorbet was both of our favorite.

This whole menu was about 50 euros, which isn’t much for such good food and drinks. Plac Nowy 1 is definitely a restaurant I can recommend and if I will ever travel to Krakow again I will surely visit here too.

Kehitettävää

Ravintolan alakerran huomaa helposti, mutta yläkertaan ei ollut mitään opasteita. Jos en olisi tiennyt yläkerran ravintolasta, en olisi löytänyt sinne.

Kehuttavaa

Plac Nowy 1 oli Krakovan suosikkiravintolamme. Tykästyimme tasokkaaseen ruokaan, ystävälliseen palveluun ja rentoon tunnelmaan niin, että jopa harkitsimme illallista siellä toistamiseen matkan aikana. Jos joskus suuntaamme taas Krakovaan, täytyy täällä syödä uudestaan.

— —

What could be better

There was no information of the upstairs restaurant a the entrance. If I had not known that there is a restaurant upstairs, I probably would not have found it.

What we liked

The tasty and quality food, friendly service and relaxed atmosphere made this our favorite restaurant in Krakow.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?