Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Raikas minttu-tomaattisalsa

minttu tomaattisalsa

Kaupallinen yhteistyö: NAMS tomaatit

Pizzapohjia on monta erilaista ja niissäkin voi havaita selkeitä trendejä. Tällä hetkellä tunnutaan suosivan erityisesti hapanjuuripohjaista ja pullavaa pizzaa, napolilaiseen tyyliin. Sen sijaan esimerkiksi roomalainen pizza on pohjaltaan litteä ja NYCissä pizzapohjat ovat jotain napolilaisen ja roomalaisen väliltä. Mitään oikeaa tai väärää ei siis ole, on vain erilaisia.

Tällä kertaa valmistin tarkoituksella ohutta ja rapeaa pizzaa, jotta sen päälle voisi paistamisen jälkeen ladata myös kosteita täytteitä. Pullava pizzapohja imaisee ylimääräisen nesteen helpommin ja muuttuu äkkiä vetiseksi, joten kuivempi pizza sopii tähän tarkoitukseen paremmin.

Perinteisesti tomaatit, basilika ja sipuli toimivat aina. Käytin kuitenkin reseptissä minttua basilikan tilalla, vaihtelun vuoksi. Instavideooni joku kommentoikin, että minttu näyttää ihan basilikalta, mutta uskokaa pois, minttua se on 😀 Pizzasta löytyy väkeviä makuja kuten pepperonia, valkosipulia ja chiliä, joten raikas minttu-tomaattisalsa tasoittaa makurepertuaaria huomattavasti ja tällöin pizzaa voi syödä koko perhe.

[left]

Minttu tomaattisalsa

Tarvitset:
4 NAMS tomaattia*
1 punasipuli
kourallinen mintunlehtiä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria

Valmista näin:
Kuutioi tomaatit. Lisää joukkoon suolaa ja laita siivilään valumaan.

Kuutioi myös sipuli ja leikkaa minttu todella pieneksi. Laita lopuksi kaikki ainekset kulhoon, lisää joukkoon oliiviöljyä sekä etikkaa ja sekoita.

Tarjoilin tämän lisäkkeen pizzan päällä mutta se toimii yhtälailla paahdetun leivän tai pastankin kanssa. Voit myös korvata mintun basilikalla, jolloin tuloksena on astetta perinteisempi makumaailma.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?