Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pyttipannu – eli pieni paloja pannussa?

pyttipannu resepti
Lohturuoka ei tästä parane. Minulla oli parin päivän takaa jäänyt karitsan paistia ja vihanneksia, joten tämähän olisi fiksua hyödyntää pois. Itseasiassa, minulle pyttipannu on harvinaista herkkua kun yleisesti lihoja jää harvemmin yli nakkejakin on tosi harvoin. Koska pyttipannulle ei ole yhtä määritelmää, on tämän jutun resepti yhtä absarkti. Itseasiassa pyttipannu tarkoittaa pieniä paloja pannussa ja pohjoismaalainen versio on saanut todennäköisesti alkunsa jo 1800 luvulla. Toki tämän kaltaisia ruokia on ympäri maailmaa vaikka millä mitalla joten ihan ensimmäistä pyttipannua voi vain arvailla mistähän se olisi peräisin.
karitsa pyttis
Pyttipannu
2 osaa kypsää perunaa/ juureksia
1 osa kypsää lihaa
halutessa yrttejä
sipuleita makusi mukaan
kanamunaa makusi mukaan
lisäkkeeksi suolakurkkuja tai etikka punajuuria
kastiketta, ketsuppia tai sinappia lisäkkeeksi
voita, suolaa, pippuria
Laita pannu voi sulamaan. Lisää pannulle perunat, sipulit kuutioituna ja paista kunnes väriä on pinnassa. Lisää sitten liha jatka paistamista. paista toisella pannula kanamuna jos se on sinun makuusi. Kun perunassa ja lihassa on hyvä väri, lisää mausta ja lisää yrtit. Laita sitten lautaselle ja lisää päälle paistettu kanamuna. Lautasen reunalle eksyi suolakurkkuja ja edellisen päivän kastikkeen joukkoon tuli sinappia jolloin se toimi kastikkeena.
Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?