Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nyhtökaurapyörykät ja avokadopasta

Sain pressitilaisuudesta mukaani pari pussillista uusia Nyhtökaurapyöryköitä. Kotona nälkäisenä sitten kaivoin pyörykät kaapista – nyt olisi saatava jotain nopeaa ja täyttävää ruokaa masiinaan. Pasta on siitä hyvä arkiruoka, että parhaimmillaan koko annos valmistuu samassa ajassa, kun pasta kiehuu, ja sekaan kelpaa melkein mitä tahansa. Nyhtökaurapyörykäthän sopisivat pastan joukkoon passelisti!

Perinteisen lihapullapastan sijaan tein kirkkaamman kastikkeen ja päälle raikasta basilikaa ja avokadoa. Vaikka pastakastike ei ole tällä kertaa erityisen tomaattinen, käytin makujen vuoksi joukossa tuoretta tomaattia. Olen viimeaikoina käyttänyt kaltattua tomaattia siellä sun täällä. Erityisesti kypsä ja makea tomaatti antaa huomattavasti syvyyttä kastikeessa, siinä missä tavallinen tomaatti tuo vai vettä annokseen.

 

[left]

Nyhtispullapasta

Tarvitset:
200 g spagettia
1 ps Nyhtökaurapyöryköitä
5 kypsää tomaattia
1 sipuli
2 rkl jalopenokastiketta
4 rkl kylmäpuristetua oliiviöljyä
1 avokado
1/2 pnt basilikaa
viinipippuria
suolaa

Valmista näin:
Kalttaa tomaatit ja laita ne paistumaan pannulle nyhtökaurapullien kera.

Leikkaa sipuli pieneksi ja laita pataan paistumaan oliiviöljyn kera. Lisää pataan sitten jalapenokastike sekä paistetut tomaatit ja pyörykät.

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä ja lisää kypsä pasta pataan muiden aineksien joukkoon. Viimeistele pasta tuoreella basilikalla, avokadoviipaleilla ja viinipippurilla.

Vinkki

Tulisen ruoan seuraksi sopii erityisen hyvin avokado. Miksi? Avokadossa on rasvaa ja chilin poltteleva osa, kapsisiini, on rasvaliukoista. Kokonaisuus pysyy paremmin balanssissa, kun sen kanssa on tarjolla rasvoja, muodossa tai toisessa.

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?