1/2prk salsa verdeä (pirkka)
1pkt nyhtökauraa
4 kotitekoista hampurilaiskuorta (nämä ei ollut vegaanisia)
3dl kasvis aiolia
1/2 kurkkua
1rkl sokeria
1rkl etikkaa
1/2tl suolaa
1rkl paahdettua seesam öljyä
1rkl paahdettuja seesamin siemeniä
Laita pannulle tippa öljyä ja paista siinä nyhtökauraa. Lisää sitten salsaverde, sekoita ja laske lämpöä. Halkaise burgeri sämpylät ja paahda ne pannulla. Kun leivät paahtuu, höylää kurkusta ohuita siivuja. Lisää kurkuille sokeri, etikka, suola ja seesamin. Sekoita hyvin ja aloita kokamaan hamppareita. Esimerkiksi pohjalle aioli, sitten nyhtökauraa, päälle kurkkua, aioli ja lopuksi kansi. Sitten on aika syödä ennenkuin jäähtyy.
2rkl soijamaitoa
2rkl sinappia
1rkl sokeria
1rkl etikkaa
1tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
2-3dl öljyä
Laita kaikki muu paitsi öljy syvään astiaan ja poraa sauva sekoittimella sileäksi. Lisää ohuena nauhana öljy ja jatka poraamista. Vähitellen kun majoneesi muuttuu paksuksi, se on valmista. Laita astiian ja nosta kylmään.
Jos haluat normi version, korvaa soijamaito keltuaisella mutta olen usein todennut että soijamaidolla saa itseasiassa paremman rakenteen kuin kananmunalla. Joten sinä päätät kuinka valmistat majoneesisi.