Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nyhtöhernepuikot | Rapea vegaaninen naposteltava

Kirjoittelin Nyhtöherneestä ensimmäisen kerran keväällä, kun se oli vielä varsin uusi tuote markkinoilla. Nyt Nyhtöherneen tuoteperheeseen on tullut uusi lisäys, nyhtöhernepuikot, joita pääsin ilokseni testaamaan. Nyhtöhernepuikot muistuttavat ehkä hiukan pieniä kalapuikkoja, mutta ovat luonnollisestikin vegaanisia. Puikot valmistuvat kätevästi pannulla tai uunissa ja niistä tulee kivan rapsakoita. Suosittelen kuitenkin käyttämään puikot pannun kautta, jotta niihin tulee kaunis paistopinta.

Mitä aineksia näissä puikossa sitten on? Riisiä, maissia ja hernettä muutamassa eri muodossa ja tietenkin makuun ja rakenteeseen vaikuttavia aineita. Nyhtöhernepuikot ovat siis lisäksi gluteenittomia. Ainesosaluettelossa ei ollut yhtään vahventeita tai e-koodeja, mikä on tavallaan aika hienoa.

Koska halusin jäljitellä hiukan kalapuikkotunnelmaa, piti kastikkeenkin ola sen mukainen. Kehittelin perinteisestä tilli-kermaviilikastikkeesta vegemajoneesipohjaisen soosin. Vegemajoneesiksi sopii hyvin Poppamiehen Majonen, joka on soijaton. Tämä on allergeeneja ajatellen hyvä seikka siinäkin mielessä, että myös Nyhtöhernepuikot ovat soijattomia, joten koko ateria on silloin soijaton, gluteeniton ja vegaaninen. Vegaanisen soijattoman majoneesin tekeminen kotona voi olla haastavaa, koska vegaanisia lesitiinin lähteitä ei ihan nopeasti tule mieleen. Lesitiiniä on mm. soijassa, keltuaisessa ja auringonkukansiemenissä, ja sillä saadaan majoneesin emulsio kestäväksi.

Nyhtöhernepuikoissa on äärimmäisen hyvä rapeus, mutta varo, ettet polta niitä. Nimittäin puikot ovat niin pieniä, ettei niitä voi jättää itsekseen paistumaan. Samoin suolan kanssa kannattaa varoa, puikoissa on itsessään aika hyvin suolaa, joten lisäkekastikkeessa voi olla korkeintaan lisää makua. Ensimmäinen satsi, jonka valmistin, meni överisuolaisiksi kun menin lisäämään ripauksen paiston jälkeen.

Nyhtöhernepuikkojen valmistus

Tarvitset:
1 ps Nyhtöhernepuikkoja*
öljyä paistamiseen

Valmista näin:
Laita pannulle runsaasti öljyä ja paistele jäisiä tai sulaneita nyhtöhernepuikkoja, kunnes niissä on kaunis pinta. Itse pääsin aika hyvään lopputulokseen paistamalla keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli.

Kun nyhtöhernepuikkojen väri on kaunis, ovat puikot valmiita nautittavaksi.

Tilli-sipulikastike

Tarvitset:
2 dl Poppamiehen Majosta* tai itsetehtyä vegemajoneesia
1/2 pnt tilliä
1 pieni punasipuli
1 tl sitruunapippuria
suolaa, sokeria

Valmista näin:
Leikkaa sipuli niin pieneksi kuin saat ja raasta sitruunan kuori varoen vaaleaa osaa. Leikkaa tilli astetta krouvimmin. Sekoita yhteen kaikki ainekset ja maistele hetken kuluttua, kun maut ovat ehtineet tasaantua.

Tästä kokkailusta löytyy myös video.

Koska pidän kasviksista, tuli pohjalle laitettua kevyesti suolavedessä ryöpättyä porkkaana sekä kiinankaalia. Tämä ateria tuli todella nopeasti valmiiksi eikä maussakaan ei ollut valittamista. Nyhtöhernepuikot sopivat siis ehdottomasti kiireiselle ja vaivattomuutta arvostavalle.

*Tuotteet saatu blogin kautta

nyhtöhernepuiko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?