Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Matchapannacotta | Vihreä vanukas

Matcha tuntuu olevan raaka-aineena hyvin mielipiteitä jakava. Ne, jotka eivät tykkää vihreästä teestä eivät todennäköisesti tykkää matchasta, sillä matcha on tehty nuorista vihreän teen lehdistä. Toisaalta vihreän teen ystäville matcha on luksusta. Matcha tulee alkujaan Japanista, jossa siitä valmistetaan teetä ja jälkiruokia.

Matchaa saa suomessa muun moassa Stockmannilta, Ruohonjuuresta ja teekaupoista. Varoituksen sana, se ei ole halpaa ja se erittäin kofeiini pitoista.

Juon usein aamupalan kanssa teetä. Matchalattea on tullut nautittua muutaman kerran, mutta halusin kokeilla matchaa myös ruuan valmistuksessa. Näin ensikokeiluksi otin haasteeksi matchapannacottan. Matchapannacotta saa seurakseen tälläkertaa satokauden herkkua, mangoa. Viimeksi vanukasta valmistaessani pääsin hyvään lopputulokseen mannalla, mutta katsotaan miten käy tällä kertaa.

matchapannacotta

Matchapannacotta

Tarvitset:
2dl täysmaitoa tai kermaa
1tl matchajauhetta
1rkl hunajaa
1 liivatelehti
1 timjamin oksa
Koristeluun mangoa ja timjamin oksa

Valmista näin:
Laita liivate likoamaan. Kiehauta kattilassa maito ja hunaja timjamin oksan kanssa. Nosta maito lämmöltä ja sekoita joukkoon vielä liivate sekä matchajauhe.

Anna seoksen jäähtyä noin käden lämpöiseksi välillä sekoitellen, ennen kuin kaadat tarjoilu astioihin. Pienet lasipurkit toimivat tähän tarkoitukseen hyvin ja näyttävät myös hauskoilta.

Koristele vanukas ennen tarjoilua tuoreella mangolla ja timjamin oksalla.

Hyväähän siitä tuli! Matcha on kuitenkin sen verran voimakasta, että sen kanssa kannattaa olla maltillinen eikä se silti välttämättä maistu ihan kaikille. Sen sijaan teen ystäville suosittelen tätä jälkiruokaa ehdottomasti.

matchavanukas3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?