Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Maidoton munakas kauramaidolla

Viikolla voi olla niin, ettei tule syötyä aamupalaa johtuen aikaisista työpäivistä. Mutta silloin kun voin tehdä aamupalaa, niin satsaan siihen ehkä hiukan enemmän. Tällä kertaa tein aamiaiseksi munakasta ja kokeilin Kaslinkin kaurakermaa maun ja rakenteen puolesta.

Usein korvikkeet eivät ole ”aidon” veroisia, mutta tämä kaurakerma oli kohtuullisen hyvännäköistä rakenteelta. Varsinainen lopputulos myös maistui hyvältä, joten laadukas tuote siis kyseessä.

Kirveliä munakkaaseen? Mielestäni tämä on yrtti, jota ei käytetä Suomessa tarpeeksi. Sen maku on vivahteekkaampi kuin persiljassa ja varsinkin munakkaan kanssa se pääsee oikeuksiinsa. Kirveli toimii hyvin myös esimerkiksi majoneesipohjaisissa kastikkeissa tai esimerkiksi perunasalaatissa.

Yrttien laatu kannattaa myös varmistaa, eli haistathan yrttejä ennen ostopäätöstä. Jos ne tuoksuu niin silloin ne myös maistuukin joltain. Tässä reseptissä oleva kirveli on Deliverdeltä, jota tuotetaan Turussa. Kokeile niin yllätyt miten suuri ero yrttien välillä on.

Oliiviöljy, Herbamare ja kypsät tomaatit ovat loistava kombo munakkaassa. Erityisesti kasvisruokiin Herbamare sopii tavallisen suolan sijaan tuomaan vähän ekstramakua.

Kuten saatoitkin jo huomata, on tämä munakas maidoton, mistä syystä käytin voin sijaan laadukasta oliiviöljyä. Mielestäni oliiviöljy myös tuo munakkaaseen enemmän makua kuin vaikkapa neutraalimmat öljyt, mutta nämäkin ovat makuasioita 🙂

[left]

Maidoton kirvelimunakas

Tarvitset:
3 kananmunaa
1 dl Kaslinkin kaurakermaa*
2 kypsää tomaattia (Nams!)
100 g ryöpättyjä sokeriherneitä
1/2 punasipuli
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
Herbamarea
runsaasti tuoretta kirveliä (deliverde!)

Valmista näin:
Leikkaa vihannekset pieneksi ja laita paistumaan oliiviöljyyn. Mausta paistuvia vihanneksia Herbamarella.

Sekoita keskenään kananmunat ja kaurakerma ja kaada paistuneiden vihannesten joukkoon. Laske lämpöä, jotta munamassa kypsyy tasaisesti.

Kun munakas on aikalailla hyytynyt, leikkaa kirveliä pieneksi ja lisää joukkoon. Annostele lautasille ja viimeistele vielä lorauksella oliiviöljyä.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

Aamiais meininki 😅🍳🍴 ”Kirveli munat”

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?