Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kuinka syntyy kesän raikkain salaattikulho?

Kotimaisten uuden sadon vihannesten aika on pian käsillä ja muutenkin kesäfiilikset näkyvät lautasella. Majoneesipohjaiset punajuuri- tai perunasalaatit ja uunijuurekset saavat taas hetkeksi väistyä. Sen sijaan monipuolinen, värikäs ja terveellinen kulhoruoka on juuri sitä, mitä kaipaan tällä hetkellä. Värikäs salaattikulho syntyy hetkessä spiraaliraastimella, jolla saa vaikka porkkanasta ohuita kauniita suikaleita.

Kun kaikki salaatin komponentit ovat maistuvia ja hyviä, ei salaatti tarvitse paksua tai voimakasta kastiketta. Tässä salaatissa ei ole juurikaan rasvoja, joten salaatille sopii hyvin korkealaatuinen oliiviöljy loppusilaukseksi. Kulhosalaatin voi pyöräyttää vaikkapa virkistäväksi lounaaksi, tai miltä kuulostaisi puutarhajuhlat, joissa jokainen voi koota oman kulhonsa eri salaattikomponenteista?

kesakulho1

kesakulho4

Vihannesspagetti

Tarvitset:
1 pieni kurkku
1 porkkana
1 omena (suosin tässä Granny Smithiä, koska se ei tummu yhtä nopeasti kuin muut omenat leikattuna)
suolaa

Valmista näin:
Puhdista vihannekset pinnasta ja leikkaa spiraaliraudalla tai mandoliinilla ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Kurkusta ei kannata käyttää aivan keskiosaa, vaan nostaa sivuun ja käyttää esimerkiksi smoothien joukossa. Ripottele vihannesspagetin joukkoon hyppysellinen suolaa ja sekoittele hetki, jotta vihannekset hiukan pehmenevät.

Litulaukkaa ja kvinoaa

Tarvitset:
2dl kvinoaa
1l vettä
säilöttyjen sitruunoiden lientä tai suolaa
1pnt litulaukkaa tai ruohosipulia
*halutessa voit leikata joukkoon myös ohuelti suikaloitua säilöttyä sitruunaa

Valmista näin:
Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä ja laita kiehuvaan veteen. Keittele noin 10-12 minuuttia eli kunnes kvinoa on juuri ja juuri kypsää.
Siivilöi ja huuhtee hyvin. Lorauta sekaan säilöttyjen sitruunoiden lientä (tai ripaus suolaa) ja ohuelti leikattu litulaukka. Sekoita ja tarjoile.

Belugalinssit

Tarvitset:
2dl belugalinssejä
5dl vettä
suolaa tai korvaa osa veden määrästä suolakurkkujen/hapanvihannesten liemellä, jossa on itsessään suolaa
2-3rkl oliiviöljyä

Valmista näin:
Huuhtele linssit hyvin, laske päälle vesi, ripaus suolaa ja keittele noin 10 minuuttia. Ota lämpö pois ja jätä linssit hautumaan vielä 5-10 minuutiksi, jotta ne kypsyvät loppuun mutta eivät mene rikki. Siivilöi linssit ja lorauta sekaan oliiviöljyä.

Kokoa kulhoon ja tarjoile pöytämausteena korkealaatuista oliiviöljyä kuten Terra Cretea.

kesakulho3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?