Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kaura-omena Tarte Tatin

Perinteisestä Tarte Tatin -piiraasta inspiroituneena ajattelin tehdä kyseisestä jälkiruoasta hiukan terveellisemmän version. Siis  ilman vehnää tai lisättyä sokeria. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä herkku syntyi kolmesta ainesosasta: kaurahiutaleista, voista ja omenoista.

arkiruokaa_07032016_2arkiruokaa_07032016_3arkiruokaa_07032016_4

Kolmen raaka-aineen omenapiiras

120g voita
200g kaurahiutaleita
500g omenoita
(halutessasi mausteeksi kanelia tai vaniljaa)

  1.  Aja cutterissa kaurahiutaleet jauhoiksi. Blenderiä tai sauvasekoitinta voi myös käyttää kaurajauhon tekemiseen tai ostaa jauhon valmiina.
  2. Kuutioi 100 grammaa voita pieneksi ja yhdistä se jauhojen kanssa, muruiseksi nyppien.
  3. Lisää taikinaan noin 1 rkl kylmää vettä, sekoita tasaiseksi ja siirrä kylmään. Voit halutessasi lisätä taikinaan kanelia tai vanilijaa maun mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.
  4. Lohko omenat siemenkotineen. Voitele uuninkestävä pannu lopulla voilla ja lado omenat pannulle. Paista omenakuutoita pannulla matalassa lämmössä.
  5. Kun alkavat karamellisoitua, ota taikina huoneenlämpöön. Kauli taikina pannun kokkoiseksi levyksi ja nosta pannulle omenoiden päälle käyttäen kaulinta apuna.
  6. Siirrä koko pannu uuniin ja anna piiraan paistua noin 40 minuuttia 160 asteessa.
  7. Anna piiraan jäähtyä hiukan ennen kuin kumoat pannun lautaselle. Varo ettet tässä vaiheessa polta itseäsi (niin kuin minä tein).

arkiruokaa_07032016_6

Vaikkei piiraasta maailman kauneinta tullutkaan, oli maku silti kohdallaan. Omenoista irtoaa kypsyessä juuri sopivasti makeutta, joten ylimääräistä sokeria tämä piiras ei olisi kaivannutkaan!

3 vastausta

  1. Paluuviite: 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?