Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kasvislasagne vailla vertaa

kasvislasagne

Kiireistä viikkoa edeltävänä sunnuntaina päätin kääriä hihat ja laittaa ruokaa niin ison satsin, että sillä pärjäisi pitkälle viikkoon. Lasagne on sellainen kotiruoka, jota tulee harvemmin laitettua, vaikka tykkäänkin sen mausta. Niinpä nostin kaapista kaikkein isoimman uunivuoan ja ryhdyin lasagnen valmistukseen.

Kunnon valkokastike on ehdoton, kun tehdään lasagnea, samoin juusto. Erityisesti kasvislasagnen kohdalla pitäisi tomaattikastikkeen olla niin tiheää maultaan kuin mahdollista. Sain Euro-Eastilta blogiyhteistyön merkeissä mm. munakoisoa tomaattikastikkeessa, jonka ajattelin sopivan hyvin juurikin lasagneen pelkän tomaattikastikkeen sijaan. Tuoreiden tomaattien käyttäminen lasagnessa tuo myös lisää makua. Kun tomaatit kuumenevat uunissa, niistä irtoaa maukasta nestettä, joka imeytyy pastaan, tehden koko ruoasta paljon paremman makuista.

Jos tykkäät kasvislasagnea enemmän perinteisestä lasagnesta, vilkaise myös aiemmin postaamani lasagneresepti. Postauksesta löytyy myös ohjeet lasagnelevyjen valmistukselle, jos olet ahkeralla tuulella, muuten voit käyttää tavallisia kaupan lasagnelevyjä, kuten itse tein tällä kertaa.

Ja pitihän sitä samalla kaataa loputkin aiemmin avaamastani pullosta Vino Rosso by Charles Smith 😀 Hyvin sopi yhteen lasagnen kanssa.

 

[left]

Kunnon  kasvislasagne

Tarvitset:
1/2 pkt lasagnelevyjä
1 l valkokastiketta, jossa on kunnolla makua (muskottipähkinää ja laakerinlehtiä ennen siivilöintiä)
2 prk Euro-East munakoisotahnaa tai munakoisoa tomaattikastikkeessa*
1 rsa Nams tomaatteja*
2 pkt Aito Cheddaria* raasteena
1 rsa baby pinaattia

Valmista näin:
Viipaloi tomaatit ja nosta kaikki ainekset valmiiksi pöydälle. Laita vuokaan ensin hiukan munakoisotahnaa, valkokastiketta ja tomaattiviipaleita, sitten juustoa, pinaattia ja päälle lasselevyjä. Toista tämä pari kertaa. Laita viimeisen kerroksen pintaan tomaattia mutta ei pinaattia, koska se kuivuu muuten.

Paista 160 asteisessa uunissa 1 tunti ja sammuta uuni. Anna lasagnen vetäytyä uunissa vielä noin 30 minuuttia ja sitten onkin jo aika syödä. Koristelin valmiin lasagnen vielä tuoreella pinaatilla.

Katso kokkailu myös videolta!

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?