Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kaapin tyhjennys pasta – nothing special

kaapin tyhjennys pasta

kaapin tyhjennys pasta

Ruuanlaittaminen on tavallaan työ ja harrastus, mutta missä kulkee se ns silkki tie? Itseasiassa säännöllinen jaakaapin tyhjennys on se millä tasapainotan työpoulen haasteita harrasteen puolelle, niinkuin tällä kertaa. Kaiken maailman ihmeellisiä tuotteita kerääntyy kaappeihin ja lopulta pitäisi miettiä, mitenhän tätäkin olisi tarkoitus nauttia, jos ollenkaan.

Se että löytyy laadukasta pastaa on yleensä hyvä perusta kokata melkein mitä vain ja tällä kertaa pienenä lisänä ruualle toimii kuoritut hampun siemenet, jotka on paitsi täyttäviä mutta myös runsas proteiinisia. Puhumattakaan pastasta, jota tässä reseptissä käytän eli La molisana on itsessään niin hyvää että sitä voisi melkein semmoisenaan syödä.

Kokonaisista tomaateista kastike? juurikin, laadukas tomaatti on kuorineen ja kantoineen syötävä. Murskasin käsin tomaatit pannulle jossa keitin ne kokoon. Tällä tavoin vältin myös sotkemasta työlautaa tai yleisesti tiskin syntymistä. Huomioi että sipulinkin voi suikaloida käsin ilman suurempia ongelmia, kysymys on tottumuksesta. Tilliä tomaatin seuraksi? se sopii sinne paremmin kuin uskoisi. Olen tehnyt joskus myös tehnyt tilli-tomaattikastiketta joka oli varsin onnistunutta.

[left]

Kaapin tyhjennys pasta

1rsa nams tomaattia
1 sipuli
1/2pnt tilliä
150g laadukasta pastaa
2-3rkl laadukasta oliiviöljyä
50g kuorittuja hampunsiemeniä (viimeistelyyn)
1tl kuivattua oregana
1tl kuivattua sitruunaverbenaa
suolaa, pippuria

Laita kiehuvaan veteen pasta ja lisää sinne runsaasti suolaa. Keitä pastan keittoohjeen mukaan eli la molisanan tapauksessa noin 12 min. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja viipaloi kuorittu sipuli pannuun. Anna freesaantua rauhassa. Murskaa käsin nams tomaatit sipulin seuraksi ja anna kiehua kokoon. Leikkaa tilli krouvisti joukkoon. Kun kastike on kiehunut puoleen, lisää joukkoon kuivayrtit ja pasta. Mausta hiukan tummalla balsamicolla jos siltä tuntuu. Siirrä pasta lautaselle ja ripottele pinnalla kuorittuja hamppunsiemeniä. Sitten onkin aika syödä.

[/left]

[right]

tomaatti-tomaattipasta

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?