Kasvimaallamme kaalit ovat roihahtaneet kasvuun. Kasvun edistämiseksi olen irroittanut alimpia lehtiä ja olenkin miettinyt, mitä näillä lehdillä voisi tehdä? Tietenkin hapankaalia ja muutenkin kaikki kaaliruoka onnistuisi, mutta mikä olisi tarpeeksi kesäistä? Tietenkin kaalisalaatti.
Kaalisalaatteja on muitakin kuin coleslaw
Nämä isohkot kaalinlehdet ovat raakana liian kovia syötäväksi, eikä vatsakaan siitä tykkäisi, joten ne pitää kypsentää. Ryöppäämisellä saa ihan hyvän rakenteen, mutta maku ei juuri parane. Siksi päädyinkin paahtamaan kaalinlehdet kuivalla pannulla, jolloin ne pehmenevät sopivasti ja saavat paahteisen maun. Käytin reseptissä siis kaikenlaisia kaalinlehtiä, parsakaali, punakaali, savojinkaali, lehtikaali, kaikki käy.
Mantelit ja pähkinät tuovat salaatteihin ruokaisuutta
Näille paahdetuille kaalinlehdille halusin hiukan sinappisen, mutta ruokaisan kastikkeen. Öljy, sinappi ja hunaja ovat klassinen mutta maukas yhdistelmä. Paahdetut mantelit tuovat lisää ruokaisuutta ja rouskuvaa rakennetta salaattiin.
Kaalin terveellisyydestä löytyy paljonkin mielipiteitä puolesta ja myös vastaan. Itsessään kaali on vähäkalorista ja runsaskuituista, mutta kaikille se ei sovi. Minun vatsani on toistaiseksi tykänny kaalista, joten mikäs siinä.
Kaalisalaatti
Tarvitset:
3rkl hunajaa tai sokeria
3rkl oliiviöljyä
2rkl sinappia
8 isohkoa kaalinlehteä
1 sipulin varsi ohuelti viipaloituna
100g Foodinin kuorittuja manteleita*
suolaa
Valmista näin:
Paahda manteleita kuivalla pannulla ja murskaa ne sen jälkeen rouheaksi muruksi.
Mittaa kulhon pohjalle hunaja, sinappi, viipaloitu sipuli ja suola ja sekoita. Lisää joukkoon ohuena nauhana öljy jatkuvasti sekoittaen.
Leikkaa kaalinlehdistä keskiruoti pois ja suikaloi. Paahda kaalinlehtiä pannulla kunnes ne pehmenevät helposti purtaviksi. Nosta pannulta ja anna jäähtyä, lisää kastikkeen joukkoon ja pyöräytä sekaan murskattu manteli.
Tästä viherpeukalon reseptistä on myös video!
*Tuote saatu blogin kautta