Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Juustokastike – silleen kunnolla tehtynä

Jo jonkun aikaa sitten sain postissa pari pakettia texmex kauraa testattaavaksi ja tässä jutussa koostan siitä ja kotimaisesta juustosta nachopellin. Kaura ateria aines on tavallaan todella helppokäyttöistä mutta veikkaan että vaatiman pakkaus ei tuota oikeutta tuotteen laadulle.
Nachopelti on jonka mainitsin edellisen kuvan tekstissä, on käytännössä kerroksittain koottuna nachoja, juustokastiketta/juusto raastetta, vihanneksia ja jotain proteiinin lähdettä. Konaisuus viimeistellä uunissa paahtamalla juusto sulaksi. Suosittelen kokeilemaan tätä esimerkiksi saunailtana tai vaikka mökki olosuhteissa. Tässä jutussa ei ole itsessään nachopellin ohjetta kun niitäkin on tullut tehtyä ehkä vähän liian monta kertaa 🙂 joten uskon että osaat päätellä kuinka yllä oleva ruoka tehdään kun saat ensin onnistumaan alla olevaan juusto soosin.

Onnistunut juustokastike

3rkl vehnäjauhoja
3rkl voita
2dl maitoa
2dl gingeralea
200g cheddar raastetta
loraus jalapeni lientä
halutessa ripaus maissitärkkelystä

Kuumenna rasva ja lisää jauho. Sekoita hyvin kuumentaessa jotta kattilan pohjalla yhtenäinen massa. Lisää sitten pienissä erissä ginger ale ja maito jatkuvasti sekoittaen ja kuumentaen. kun kaikki on lisätty, keitä hiljalleen pari minuuttia ja maista onko jauhot kypsyneet. Jos on lisää juusto, maissitärkkelys ja sammuta levy. Peitä kattila liinalla. noin 5 minuutin päästä sekoita kattilan sisältö kunnolla ja lisää jalapeno liemi. Voit myös pikkuisen kuumentaa mutta älä liikaa jottei kokonaisuus leikkaa.

Käytä kastiketta esimerkiksi hampparin välissä, nachopellissä tai vaikka pöytämausteena napostelu ruualle.

*maissitäkkelys edesauttaa ettei juustokastike leikkaa.

Vaihteluksi muutakin kuin olutta? Seltzer on tavallaan kuin drinkki mutta tölkissä. Pisteet pyynikille hyvästä mausta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?