Onnistunut juustokastike
3rkl vehnäjauhoja
3rkl voita
2dl maitoa
2dl gingeralea
200g cheddar raastetta
loraus jalapeni lientä
halutessa ripaus maissitärkkelystä
Kuumenna rasva ja lisää jauho. Sekoita hyvin kuumentaessa jotta kattilan pohjalla yhtenäinen massa. Lisää sitten pienissä erissä ginger ale ja maito jatkuvasti sekoittaen ja kuumentaen. kun kaikki on lisätty, keitä hiljalleen pari minuuttia ja maista onko jauhot kypsyneet. Jos on lisää juusto, maissitärkkelys ja sammuta levy. Peitä kattila liinalla. noin 5 minuutin päästä sekoita kattilan sisältö kunnolla ja lisää jalapeno liemi. Voit myös pikkuisen kuumentaa mutta älä liikaa jottei kokonaisuus leikkaa.
Käytä kastiketta esimerkiksi hampparin välissä, nachopellissä tai vaikka pöytämausteena napostelu ruualle.
*maissitäkkelys edesauttaa ettei juustokastike leikkaa.