Nyt kun suomi on ollut kuukauden suunnilleen lukossa, on sisällä vietetty aika pursuamassa yli äyräiden. Siispä päätin testata ulkona kokkailua eli grillaamista vaikka onkin vielä huhtikuu. Toki, ulkona ei ole niin pahasti pakkasta kuin joskus, mutta tuuleen kannattaa varautua.
Menemättä liian syvälle muuttujiin, tämänkertaisessa jutussa halusin tehdä grillattavan ruuan jonka saisi pysymään helpommin kosteana. Tietenkin hyvä file tai kanarinta nahalla olisi tähän loistavia, mutta miten sitten kaikkien rakastama jauheliha? Muitelen syöneeni kuukausia sitten juustolla täytetyn jauhelihapihvin hampparin välissä ja tähän viitaten ajattelin kokeilla vastaavaa kotigrillissä. Se hamppari oli nimittäin niin kostea etten vastaavaa ollut kokenut.
Hampparin sijaan muusi ja paistetut veget? juurikin, kylmä sää ja jääkaapin tyhjennys olivat tämän päivän agendoja joten päätin tehdä perinteiset jauhelipihvin lisäkkeet.
juustoisat pannupihvit
1rsa jauhelihaa
1/2pkt koskenlaskijaa
1rkl grillimaustetta
Laita sähkögrilli lämpenemään täydelle teholla.
Leikkaa juusto kuuteen osaan. Levitä työlaudalle leivinpaperi. Jaa jauheliha kuuteen osaan ja painele ne litteiksi. Aseta jokaisen jauhelija massan päälle pala juustoa ja käännä jauhelimassan reunat yli ja muotoile pihviksi. Mausta sitten kukin pihvi grillimausteella. Tarkista onko grilli tarpeeksi kuuma ja jos on niin aloita paistaminen. Eli aseta jauhelihapihvit paistotasolle, , sulje kansi ja laske lämpöä noin kolmannes. Anna kypsyä noin 2-3 min. Avaa kansi ja tarkista kypsyys. Käännä jos jauhelihaan on muodostunut selkeä paistopinta. Sulje kansi ja anna jälleen paistua 2-3 min. Jos juusto on selkeästi sulanut ja pinnassa on kaunis väri, nosta pihvit grillistä. Tarjoile pihvit haluamillasi lisäkkeillä.