Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Yksi premium-jäätelö lisää | SIA jäätelöt

Jäätelöhirmu täällä taas hei! Tämä kesä ei varsinaisesti ollut mikään jäätelökesä, mutta mielestäni jäätelö sopii erinomaisesti myös näihin pinemeviin iltoihin, seuraksi sovhannurkkaan Netflixin kanssa. Olenkin jo testaillut suomalaisten jäätelöiden paremmistoa, Jymyä, Kolmea Kaveria, Suomen Jäätelötehdasta, mutta olen mielenkiinnolla seuraillut, kuinka kauppojen premium-jäätelöiden valikoima elää myös ulkomaisten vastineiden osalta.

Tällä kertaa perehdyn ruotsalaiseen SIA-jäätelöön ja millaisesta laadusta onkaan kyse.

SIA on Ruotsissa ns. premium-jäätelöiden markkinajohtaja 20 % osuudella. Firma on valmistanut jäätelöä jo 1960-luvulta lähtien ja käytetyt raaka-aineet ovat laadukkaita ja aitoja. SIAlta löytyy myös mm. sokerin jäätelön ja muita eksoottisia vaihtoehtoja Ruotsissa, joita voi ehkä rantautua joskus Suomeenkin.

Sain maisteluun vaniljajäätelöä ja saksanpähkinä-vaahterasiirappijäätelöä. SIAn vaniljajäätelö on kananmunaton ja muistuttaa hyvin paljon kotimaista Turengin Wanhan Ajan Vaniljaa. Tämän jäätelön laadun voi sanoa olevan siis vähintään samaa tasoa kuin jäätelökioskin vakiovanilja. Itse pidän kanamunaa tavallaan tärkeänä jäätelössä, jotta se on oikeasti tuhtia, mutta nykyään löytyy myös hyvin vaihtoehtoisia aineksia tekemään rakenteesta tosi hyvää.

Saksanpähkinä-vaahterasiirappijäätelö kolahti yllättäen jopa enemmän kuin vanilja, joka yleensä on suosikkini jäätelömauista. Rakenteen ja maun puolesta voin suoraan sanoa tätä yhdeksi parhaista pähkinäjäätelöistä, jota olen vähään aikaan maistanut. Saksanpähkinää on kunnon krouveina paloina jäätelön seassa, vaahterasiirappi maistuu selkeästi, mutta jäätelö itsessään on raikasta eikä liian makeaa. Jos olet pähkinäfanaatikko tai pidät hiukan kinuskisesta mausta, on sinun maistettava tätä jäätelöä.

Harvoin syön jäätelöä yksin sellaisenaan, vaan yleensä tarjoilen sitä lämpimän piirakan tai crumblen seurana, tai esimerkiksi rapean granolan ja hedelmien kanssa. Tässä on myös hyvä jälkiruokaidea ”pappilan hätävaraksi”, jonka pyöräyttää kädenkäänteessä.

Saksanpähkinä jäätelöyllätys

Tarvitset:
1 pkt Sia saksanpähkinäjäätelöä*
1dl granolaa tai kotitekoista crumblea
1dl hedelmää, esim. luumu, nektariinia tai persikkaa

Valmista näin:
Kokoa lasiin ja nauti hyvällä omatunnolla.

*Tuote saatu blogin kautta

Omaa suosikkijäätelöäni on mahdotonta nimetä, jokaisella valmistajalla on omat vahvuutensa. Tällä hetkellä tykkään kuitenkin eniten Kolmen Kaverin vadelma-valkosuklaajäätelöstä, Jymyn vaniljajäätelöstä, Suomen Jäätelötehtaan mansikkajäätelöstä, Ben & Jerry’s Caramel ChewChew:sta, Tescon suolakaramellijäätelöstä, Mövenpickin suklaasta ja nyt myös SIAn saksanpähkinä-vaahterasiirappijäätelöstä. Jokaiseen hetkeen ja tarpeeseen siis jotakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?