Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Itsetehty mustikkalikööri |Minun Suomi 100 juhlajuoma

mustikkalikööri

Muutama kaverini on kysellyt minulta ohjetta itsetehdylle mustikkaiselle liköörille ja sitten päätin, että tänne sen voisi nostaa esille. Jos nyt osaa laittaa juoman tekeytymään, on parin kuukauden kuluttua valmiina juhlajuomaa vaikka viemisiksi Suomi 100 juhlintoihin.

Homma lähti siitä liikkeelle, että maistoin Krakovassa erittäin laadukasta mustaherukkaviinaa, joka oli itse valmistettu. En ole maustettujen viinojen tai liköörien erityinen ystävä, mutta opin, että itsetehtynä nekin voivat olla erittäin tasokkaita. Arvostan suuresti esimerkiksi erikoisoluita, marjaviinejä ja kotitekoisia juomia. Harmittaa kyllä hiukan, että tämä erittäin hieno osaaminen on kadonnut osaltaan unholaan, vaikka ennen jokaisella isännällä oli oma salainen ohjeensa.

Ensimmäisenä kokeiluna syntyi likööri suomalaisittain mustikasta ja Koskenkorva vodkasta. Tämän reseptin liköörin voisi tehdä yhtä hyvin mustaherukasta, vadelmista tai mistä tahansa muista marjoista, mutta sokerin määrää pitää säädellä marjojen makeuden mukaan. Reseptissä käytin tarkoituksella 40 % vodkaa, sillä se laimenee kevyeksi likööriksi, jota voi maistattaa vaikkapa vieraille illanistujaisissa. Makumieltymyksistä riippuen voi sitten soveltaa tujumpiakin viinoja. Viinaksille on hankala sanoa tarkkaa säilyvyyttä, mutta jos ne tulee joutua puolessa vuodessa, niin makuvirheitä ei pitäisi kehittyä.

Mustikkalikööri

Tarvitset:
300ml vodkaa
300g mustikkaa
150g sokeria tai maun mukaan enemmänkin
halutessa 1 vaniljatanko tai hiukan vaniljasokeria

Valmista näin:
Yhdistä marjat, sokeri purkissa ja anna mehustua päivä tai kaksi. Lisää joukkoon viina ja anna juoman tekeytyä kaksi kuukautta ja siivilöi puhtaaseen pulloon. Tarjoile mustikkalikööri kylmänä tai vie lahjaksi.

mustikkalikööri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?