Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hurmaava mansikkatäytekakku

Kesäisten jälkiruokien klassikko, mansikkatäytekakku, on juhlaherkkujen varma suosikki. Tämä kaunis ja raikas täytekakku sopii valmistuijaisjuhliin, juhannukseen, synttärijuhliin tai vaikkapa hääkakuksi. Ohje saattaa näyttää pitkältä, mutta on itseasiassa varsin helppo toteuttaa.

Tässä reseptissä on kaikki, pohja, täytteet ja kuorrute tehty itse. Jos et erityisesti syty klassisesta mansikkakakusta, antaa perusrepseti tilaa myös luovuudelle. Kakkua voi halutessaan varioida muillakin marjoilla, ja tehdä mansikkahillon sijaan vaikkapa kuningatarhillon. Kermavaahdossa on käytetty tuorejuustoa raikastuksena.

mansikkakakku5

Varma kakkupohja

Tarvitset:
1 osa kanamunia
1 osa sokeria
1 osa vehnäjauhoja
ripaus leivinjauhetta

Valmista näin:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi vaahdon joukkoon. Nostele sekaisin.

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai irtopohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä täysin ennen käsittelyä.

Tein itse pienen 6 hengen kakun, johon tuli 2 kananmunaa, reilu desilitra sokeria, reilu desilitra vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Voit tehdä kakkupohjan ilman leivinjauhetta mutta silloin äärimmäisen tärkeää että kananmunat ja sokeri on todella kovaa ja kestävää vaahtoa.

mansikkakakku1

Mansikkahillo

Tarvitset:
400g mansikoita (pakastemansikat käyvät loistavasti)
200g hillosokeria
halutessa ripaus vaniljasokeria

Valmista näin:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele hiljalleen 10 minuuttia. Lisää jo keitettyyn hilloon halutessa vaniljasokeri.

Anna hillon jäähtyä täysin ennen käyttöä, jotta hillo ehtii hyytyä paksummaksi. Voit tehdä hillon myös normaalilla sokerilla, mutta tällöin käytä joukossa hiukan agaragaria tai suurustavaa tärkkelystä.

mansikkakakku7

Tuorejuusto-kermavaahto

Tarvitset:
4dl kermaa
1pkt tuorejuustoa (mieluiten Mascarpone tai Philadelphia)
2rkl vaniljasokeria

Valmista näin:
Vaahdota erikseen kerma ja tuorejuusto. Yhdistä vaahdot nostellen ja mausta siinä ohessa vaniljasokerilla. Laita tuorejuusto-kermavaahto pursotinpusseihin odottamaan käyttöä.

Kokoa kakku

Leikkaa paistettu, jäähtynyt pohja kolmeksi levyksi. Nosta pohjimmainen levy valmiiksi tarjoiluastialle, ettei tarvitse valmista kakkua yrittää nostaa. Levitä kunkin kerroksen väliin mansikkahilloa ja lisää hiukan kermaa.

Käytä kakun koristeluun tuoreita mansikoita. Nypi mansikoista kannat pois ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Asettele mansikkasiivut kakun päälle. Koristele muuten kakku tuorejuusto-kermavaahdolla. Levitä ensin ohut kerros kermavaahtoa kauttaaltaan kakun päälle, hyödyntäen esimerkiksi paistolastaa. Pursota aivan viimeiseksi tyllalla tai aivan lonkalta kauniita kyvioita kakun pintaan.

Jos tarvitset juhliin muutakin makeaa, käy vilkaisemassa pomminvarma suklaakakkuohje, johon et tarvitse kuin 4 ainesosaa.

mansikkakakku6

0 vastausta

  1. a kakut on loistavia, parhaan kakun saa kuitenkin niin että makujensinfoa… eli mansikka/vadelma kakkuun aprikoosi/jotain vaaleaa hilloa, kokonaisia marjoja. Leipomot tekevät kakkuja joissa on mansikkahilloa ja mansikoita päällä ja se vaan maistuu tylsältä. Oisko vegekakku ? Aikanaan kun opiskelin kondispuolta, niin mun vanha opettajani sanoi että: Swarzwaldinkakku, on parasta ja samaa mieltä olen. Se keski-ikäsen naisen päiväkahvi unelma ja siitä saa tuhat pientä orgasmia kun sitä syö.

    Yksi oleellinen asia, millä kostutit leikkaamasi kerrokset ?

    1. Tätä kakkua en kostuttanut kun käytän itse tehtyä hilloa. Jos täyte olisi jotain suklaamoussea tai vaikka tuoreita mansikoita niin näkisin kerrosten kostuttamisen ehdottoman tärkeänä. Jos kakkupohjasta olisi tullut todella kuivaa niinkuin valmiskakkupohjat ovat yleensä, keittäisin mansikoiden kannoista, sokerista ja vedestä lientä jota käyttäisin kostuttamiseen tai jos käyttäisin kakussa tölkki hedelmiä niin niiden lientä voisi käyttää kostuttamiseen.
      Suklaisassa kakussa ehkä pieni alkoholipitoinen kostutus toisi hiukan terää makuun. Tämä resepti toimii perusreseptinä niille jotka eivät niin paljoa leivo tai muistutuksena jos jotain asioita pitää tarkistella/ muistella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?