Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Neljän ainesosan suklaakakku

Jes, täällä ollaan taas! Blogi on ollut alhaalla pari päivää, kuten Facessa kerroinkin, syynä kävijöiden paljous (kiitos siitä!) sekä tekniset ongelmat. Nyt on ongelmat kuitenkin fiksattu ja aika laittaa uusi vaihde silmään.

Vuosikin on sopivasti kohta vaihtumassa. Tiedossa ehkä pientä juhlintaa? Ainakin jotain hyvää ruokaa? Niin tai näin, minulla olisi tässä yksi helppo, neljän raaka-aineen kakkuresepti, joka sopii vuoden vaihteen juhlintaan loistavasti.

suklaakakku

suklaakakku

Tämä kakku on siitäkin loistava, että siihen saa upotettua kaikki viimeisetkin joulusta jääneet piparkakut (ainakin meillä niitä tuntuu jäävän joka vuosi yli). Jos olet kuitenkin jo ehtinyt mutustaa kaikki piparit, tai et enää halua edes ajatella jouluisia mausteita, voit käyttää pohjassa vaikkapa Digestive-keksejä.

Kakun täyte on mehevän suklainen, täyttä tavaraa siis. Tästä määrästä riittää jälkiruoaksi ainakin kahdeksalle syöjälle, ellei useammallekin.

Helppo Suklaakakku

Tarvitset pohjaa varten:
300g keksejä tai pipareita
100g voita

Tarvitset täytettä varten:
400g suklaata (mieluiten yli 50 % kaakaota)
400g kermaa (voit myös kokeilla 50/50 maitoa ja kermaa)

Valmista näin:
Aja piparit muruksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja kaada piparimurun sekaan. Taputtele piparimassa irtopohjallisen, leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada kuuma kerma suklaan päälle. Anna suklaan ja kerman seistä muutama minuutti, sekoita tasaiseksi ja nosta kylmään.

Noin kahden tunnin päästä kaada kakkuvuokaan keskimurupohjan päälle suklaamassa ja nosta koko komeus vielä muutamaksi tunniksi kylmään.

Ennen tarjoilua irroita varoen irtopohjaisen kakkuvuoan reunat ja leikkaa kakku annospaloiksi. Koristele esimerkiksi pähkinämurulla ja ohuelti leikatulla suklaalla. Suklaakakku säilyy noin 3-4 päivää jääkaapissa, mutta pidempään säilytettäessä maku voi muuttua.

Vinkkejä

Suklaan ystävälle tämä kakku on juuri passeli. Raikkaamman jälkiruoka-annoksen saat, kun koristelet kakun jäisillä marjoilla, esim. punaherukoilla. Kakku syntyy helposti eikä vaadi erityisosaamista. Jos haluat hifistellä, käytä palojen leikkuuseen lämmintä veistä, saat kauniimmat leikkuupinnat.

Muuntelu

Lisää täytteen joukkoon 4cl konjakkia tai muuta väkevää antamaan aikuisemman maun. Korvaa piparit gluteenittomilla kekseillä niin saat gluteenittoman suklaakakun. (Korvaa suklaa ja keksit vegaanisilla variaatioilla, kerma kookosmaidolla ja voi kookosöljyllä niin saat kokonaisuudesta maidottoman ja vegaanisen.)

helppo suklaakakku

helppo suklaakakku

2 vastausta

    1. Terve Terhi,
      Voi pakastaa, pitää vain hyvin peittää ettei kakku ime makuja pakkasesta 🙂
      sulatuksessa voi ulkonäkö kärsiä mutta maku pitäisi olla kohdallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?