Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Granaattiomenasiirappi | Kirpeä makeuttaja

granaattimenasiirappi

Yhteistyössä: Granata

Granaattiomena on monille jo ihan tuttu hedelmä, vaikka vielä muutama vuosi sitten sitä hädintuskin sai tuoreena kaupoista täällä pohjoisessa. Tuore granaattiomena on ihan oma juttunsa, mutta oletko maistanut granaattiomenasiirappia? Sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa, onpa muutama kaupunkikin nimetty siirapin mukaan, ja se on myös hyvin suosittua itänaapurissamme. Siksi olinkin yllättynyt, ettei granaattiomenasiirappia meinannut mistään marketista löytyä.

Etsin ja otin selvää, kunnes törmäsin Granata-tuotemerkkiin, joka on aivan uusi Suomen markkinoilla. Kyseessä on luomu granaattiomenoista tehtyä mehua sekä siirappia, jota on tulossa suomalaisiin kauppoihin huhtikuussa. Blogiyhteistyön kautta sain järjestettyä testattavaksi muutaman näytteen siirappia ja mehua. Nykyään monet granaattiomenasiirapit sisältävät muitakin hedelmiä ja siirappeja, mutta Granatan siirappi on tehty pelkästään granaattiomenaa kokoon keittämällä. Myöskin mehu on 100 prosenttia granaattiomenaa.

Vinkki!
Miltä sitten granaattiomenasiirappi maistuu? Maku on hiukan karvas, hapan mutta pääsääntöisesti makea. Tavallisten makeuttajien sijaan granaattiomenasiirappi antaa laajemman kokonaisuuden makuja esimerkiksi jälkiruualle. Juuri siksi valmiiksi jo makeat banaaniletut saavat granaattiomenasiirapista paljon suuremman makumaailman, kuin pelkästä hunajasta tai vaahterasiirapista.

granaattiomenasiirappi

[left]

Jogurttinen aamupala

Tarvitset:
2 rkl granaattiomenasiirappia*
3 dl valutettua jogurttia
3 rkl granolaa
loraus oliiviöljyä

Valmista näin:
Laita kulhon pohjalle jogurtti ja lisää sitten päälle loput ainekset.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

Pähkinägranola

Tarvitset:
100 g spelttivehnäjauhoja
1 dl cashew pähkinöitä
50 g kaurahiutaleita
50 g voita
50 g sokeria
ripaus suolaa ja kanelia

Valmista näin:
Nypi sekaisin voi, sokeri ja jauhot. Lisää joukkoon loput ainekset ja kaada massa sitten uunipellille ja levitä ohuelti.

Paahda granolaa uunissa 180 asteessa 7-12 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis ruskea väri. Anna jäähtyä ja siirrä sitten ilmatiiviiseen astiaan.

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?