kuohkeat baaniletut

Banaaniletut ovat taloudessamme aika yleinen aamu- tai välipala, sillä ne on superhelppo valmistaa ja raaka-aineet löytyvät usein jo valmiina kaapista. Banaanilettuihin tarvitaankin vähintään kaksi raaka-ainetta ja perusohje kuuluu: kaksi kananmunaa ja yksi banaani muussattuna yhdeksi massaksi ja paistettuna letuiksi. Perusohjetta voikin sitten varioida oman maun ja mielen mukaiseksi.

Tämän postauksen banaanilettujen resepti on itseasiassa avovaimoni käsialaa – mutta luvan kanssa julkaisen sen nyt täällä. Perusreseptistä poiketen näistä banskuletuista tuli todella kuohkeita. Ilmavuuden salaisuus piilee pienessä määrässä leivinjauhetta sekä jauhoja, joka nostattaa lettuja Amerikan pannukakkujen tyyliin.

Vaikka banaaniletut ovat itsessään jo riittävän makeita, voi niitä halutessaan makeuttaa vielä jollakin. Vaahterasiirappi on klassikko, mutta itse tykkään hunajasta. Tosin myös tällä kertaa kokeilemani granaattiomenasiirappi toimi myös äärimmäisen hyvin, johtuen pienestä happokkuudesta sekä karvaudesta.
Päälle vielä pari lusikallista hilloa, esimerkiksi näissäkin kuvissa näkyvää Vavesaaren lakkahilloa, niin lopputuloksena on pikemminkin herkku kuin aamiainen.

Kuohkeat banaaniletut

Tarvitset:
3 banaania
2 kananmunaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kauramaitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
oliiviöljyä paistamiseen

Valmista näin:
Soseuta sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kauramaitoa voi lisätä tarvittaessa niin, että taikina on sopivan lusikoitavaa, muttei ihan löysää.

Paista taikinasta pieniä lettuja öljytyllä pannulla keskilämmöllä. Kannattaa varoa paistamasta liian kuumalla, sillä letut palavat helposti.

Tarjoile banaaniletut vaikkapa banaanisiivujen, lakkahillon ja granaattiomenasiirapin kanssa.

banaaniletut

Share:

2 Comments

    • Alexander
      Kirjoittaja
      21.3.2018 / 19:24

      No nyt saat sinäkin uskomattoman kuohkeita lettusia 🙂 Ole hyvä

Vastaa


Looking for Something?