Banaaniletut ovat taloudessamme aika yleinen aamu- tai välipala, sillä ne on superhelppo valmistaa ja raaka-aineet löytyvät usein jo valmiina kaapista. Banaanilettuihin tarvitaankin vähintään kaksi raaka-ainetta ja perusohje kuuluu: kaksi kananmunaa ja yksi banaani muussattuna yhdeksi massaksi ja paistettuna letuiksi. Perusohjetta voikin sitten varioida oman maun ja mielen mukaiseksi.
Tämän postauksen banaanilettujen resepti on itseasiassa avovaimoni käsialaa – mutta luvan kanssa julkaisen sen nyt täällä. Perusreseptistä poiketen näistä banskuletuista tuli todella kuohkeita. Ilmavuuden salaisuus piilee pienessä määrässä leivinjauhetta sekä jauhoja, joka nostattaa lettuja Amerikan pannukakkujen tyyliin.
Vaikka banaaniletut ovat itsessään jo riittävän makeita, voi niitä halutessaan makeuttaa vielä jollakin. Vaahterasiirappi on klassikko, mutta itse tykkään hunajasta. Tosin myös tällä kertaa kokeilemani granaattiomenasiirappi toimi myös äärimmäisen hyvin, johtuen pienestä happokkuudesta sekä karvaudesta.
Päälle vielä pari lusikallista hilloa, esimerkiksi näissäkin kuvissa näkyvää Vavesaaren lakkahilloa, niin lopputuloksena on pikemminkin herkku kuin aamiainen.
[left]
Kuohkeat banaaniletut
Tarvitset:
3 banaania
2 kananmunaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kauramaitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
oliiviöljyä paistamiseen
Valmista näin:
Soseuta sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kauramaitoa voi lisätä tarvittaessa niin, että taikina on sopivan lusikoitavaa, muttei ihan löysää.
Paista taikinasta pieniä lettuja öljytyllä pannulla keskilämmöllä. Kannattaa varoa paistamasta liian kuumalla, sillä letut palavat helposti.
Tarjoile banaaniletut vaikkapa banaanisiivujen, lakkahillon ja granaattiomenasiirapin kanssa.
[/left]
[right]
[/right]
Hei, käy vilkaisemassa myös Youtube-kanavani! Kehitän ja rakennan sitä, joten arvostaisin, jos voisit liittyä seuraajaperheeseeni 🙂
Oho en oo näin kuohkeita banskulettuja tosiaan koskaan nähnytkään! Kiitos reseptistä 🙂
No nyt saat sinäkin uskomattoman kuohkeita lettusia 🙂 Ole hyvä
Kiitos ohjeesta,itsellä menee banskut monta kertaa vähän tummiksi,enkä niitä sitten tule syöneeksi
Moikka Oona,tähän sopii juuri nuo kypsemmätkin banskun 🙂 Muistelen että joskus lapsena hiukan vieroksuin tummuneita banaaneja mutta myöhemmin olen alkanut suorastaan arvostamaan 😀
Alexander
Kiitos reseptistä, pannukakuista tuli täydellisiä! 🙂