Perinteinen juustopiirakka on yksi leipomusten suosikeistani ja sitä tarjotessa se saa yleensä lämpimän vastaanoton. Olen tehnyt juustopiirakkaa yleensä Västerbottens-juustosta, parmesanista ja gruyerista, mutta nyt sain käsiini kotimaista Aito Cheddaria.
Tämä kotimainen laadukas tuote on ehkä alkua sille, millaisia juustoja Suomessakin voidaan valmistaa. Aito Cheddar hyvin kypsyneenä (eli nimellä Vintage) sopii hyvin omaan makuuni. Se käy hyvin niin risottoon kuin vaikka höylättynä salaatin päälle. Tällä kertaa halusin tehdä piirakkaa, joten oli aika testata, miten juusto istuu siihen. Jos olet piirakkaihmisiä, vilkaise myös tuunatun lohipiirakan ohje, siinäkin on Aito Cheddaria.
[left]
Juustopiirakka
Tarvitset:
1 Myllynparas ruokapiirakkataikina* tai itsetehtyä piirakkapohjaa (100 g voita, 250 g vehnäjauhoja ja 30 g vettä)
3 dl täysmaitoa
2 kanamunaa
200 g Aito Cheddaria raastettuna*
2-3 tillin vartta ohuelti leikattuna
2 sipulin vartta ohuelti leikkattuna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2tl muskottipähkinää
1tl sitruunapippuria
Valmista näin:
Painele piirakkataikina vuokaan tiiviisti. Yhdistä maito, kananmuna, valkosipuli, muskottipähkinä sekä sitruunapippuri. Raasta juusto, hienonna tilli sekä sipulin varret. Ripottele piirakkapohjan päälle juustoraaste, sipuli ja tilli ja kaada päälle maustettu munamaito. Paista uunissa 180-200 asteessa noin 40 minuuttia.
Valmiissa piirakassa oli niin hyvin makua ettei se olisi kaivannut munamaitoon suolaa, sitä tulee jo sopivasti juustosta. Katso ihmeessä video. jossa valmistan kyseisen piirakan.
Valmiin piirakan seuraksi sopi tasokas timjamihunaja, johon olen itseasiassa todella tykästynyt viimeaikoina.
*Tuotteet saatu blogin kautta
[/left]
[right]
[/right]
Aito Cheddarit parhautta! Itsekkin käyttänyt suolaisessa piiraassa ja hyvää on
Journalisti kirjoittaisi: ”Useammasta lähteestä siis todettu hyväksi” 😀