Tuunattu lohipiirakka

Tällä kertaa olin mukana pressitilaisuudessa, jossa nostettiin esille Suomen markkinoille tulossa olevaa John Ross Jr lohta. Kyseessä on siis Skotlannissa tuottettu savulohi. John Ross Salmon tunnetaan huippulaadukkaana tuotteena, mistä kertoo mm. se, että myös Brittien kuningashuone käyttää kyseistä savulohta.

Sain lohta ennakkokokeiluun ja koska olen itse kalalle allerginen, tein piirakan vaimokkeeni maun mukaan. Ihan tavallisesta lohipiirakasta ei kuitenkaan ollut kyse vaan lähdin raaka-aineiden kanssa kokeilemaan vähän erikoisempia yhdistelmiä. Piristykseksi lisäsin piirakan joukkoon Aito Cheddaria, joka on suomalaista Jukolan tilalta tulevaa äärimmäisen hyvän makuista cheddarjuustoa. Happoa ja lisämakua piirakka sai kylmäpuristetusta tyrnimehusta. Olen tykästynyt tyrnin makuun ja kaiken lisäksi sen hapokas ominaisuus toimii loistavasti sitruunan sijaan ruoanlaitossa.

No, olikos se lohi hyvää? Vaikka en allergian vuoksi kauheasti voikaan kalaa maistella, pystyn näppituntuman ja ulkonäön perusteella laittamaan tämän tuotteen laadukkaaseen kategoriaan. Vaimolle näytti kyllä maistuvan, sillä koko piirakka oli syöty nopeammin kuin olisin uskonut. Tuotetta ei ole vielä myynnissä Suomessa, mutta huhujen mukaan sitä pian saisi myös meidän kaupoistamme.

Asetta hienompi lohipiirakka

Tarvitset:
1 Myllynparas Ruokapiirakkataikina tai itsetehtyä piirakkaraikinaa 
1 sipuli viipaloituna ja paistettuna
100 g kylmäsavulohta suikaloituna*
3 kanamunaa
3 dl täysmaitoa
3 rkl tyrnimehua (esim. Biokia*)
100g Aito Cheddaria pieneksi kuutioituna*
kirveliä, tilliä, suolaa ja pippuria

Valmista näin:
Painele piirakkataikina vuokaan niin, että taikina nousee selkeästi reunoille. Levitä pohjan päälle paistettu sipuli, savulohi suikaloituna, cheddarjuusto ja yrtit.

Yhdistä kanamuna, maito, tyrnimehu sekä ripaus suolaa ja pippuria ja kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 180 asteessa 40-45 minuuttia. Voit lopussa nostaa lämpöä, jos haluat pintaan kauniimman värin. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Tämän piirakan valmistuksen voi katsoa myös videolta.

 

*Tuote saatu blogin kautta

Share:

Vastaa