Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ateria kympillä – Pinaattiletut

Silloin tällöin kuulen väitteen, että vihannespakasteet ovat kehnolaatuisia tai tuoreita vihanneksia huonompia. Suomessa tilanne on kuitenkin se, että joitakin vihanneksia on lähes mahdoton saada talviaikaan, ellei olisi pakasteita. Juurikin herneet ja pinaatti lukeutuvat näihin. Kun huomioidaan vielä se, että kotimaiset pakasteet ovat hyvälaatuisia eikä ole hätää kuumentamisen suhteen, voi näitä pakasteita käyttää hiukan laajamittaisemmin.

Pinaattiletut on helppo tehdä itse ja iso satsi maksaa hädin tuskin kymmenen euroa (kananmunat ovat muutama euro rasialta, pakaste pinaatti maksimissaan euron, jauhot ehkä pari euroa ja maito litranen noin euron). Lisäksi tästä jää yli jauhoja ja kananmunia seuraaviin kokkailuihin.

Huomasin Instagramissa monen muunkin tehneen pinaattilettuja hiljattain, joten kyseessä taitaa olla oikein suosittu talviruoka. Erilaisin lisäkkein ateriaa voi varioida lähes loputtomasti, tässä kuitenkin tarjoilin pinaattiletut perinteisesti puolukoiden kanssa. Harmi vain, että ruokaa laittaessa oli niin kehno valaistus. Aloin valmistaa lettuja noin neljän aikaan ja vaikka pinaattiletut itsessään syntyvät nopeasti, menee kuvatessa vähintäänkin tuplasti sama aika. Niinpä osa kuvista on vähän hämärän puoleisia. Ehkä pitäisi panostaa keinovalaistukseen, jotta tässä synkässä ja pimeässä Suomessa saisi helpommin tasokkaita kuvia.

Jos muuten kymmenen euron ateriat kiinnostaa, voit haluat vilkaista myös Ikea päivä kertomukseni tai makaronilaatikon.

Pinaattiletut

1 ps pakastepinaattia (n. 150 g)
2-3 kananmunaa
2 dl jauhoja
5 dl maitoa
suolaa, 1/4 tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
öljyä ja voita paistoon
sulatettuja pakastepuolukoita tarjoiluun

Nosta edellisenä päivänä pinaatti jääkaappiin sulamaan. Lisää pinaatin joukkoon kananmunat, jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita ja lisää vähitellen myös maito. Näin vältyt paakuilta.

Anna taikinan seistä hetki, noin 20 minuuttia, ja laita pannu kuumenemaan. Paista voi-öljyseoksessa haluamasi kokoisia lettuja. Paistoaika riippuu lettujen paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Tarjoile pinaattiletut puolukoiden kanssa. Jos ruokaisuutta kaipaa, voi taikinan joukkoon heittää vaikka proteiinijauhetta, mutta kyllä nämä ovat näinkin varsin ruokaisia.

Instagramista löytyy myös kokkausvideo, jolla kyseiset pinaattiletut syntyvät. Arvostan suuresti, jos käyt katsomassa sen 🙂

https://www.instagram.com/alexandertrivedi/

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?