Ehkä olet bongannut jo parissa reseptissäni vilahtaneen Omenasiepparin? Koska Omenasiepparin mehusta on ollut viimeaikoina paljon hyötyä keittiössäni, ajattelin nostaa sen ihan erikseen esille.
Omenasiepparin omenamehu eroaa jo monista muista omenamehuista kauniilla paketoinnillaan, mutta on sillä muitakin erityisiä ominaisuuksia. Omenasiepparin mehua varten kerätään omenat nimittäin ihan tavallisten kotien pihoilta – luvan kanssa tietysti. Monilla pihoilla omenat menisivät muuten hukkaan, mutta nyt ne pääsevät hyötykäyttöön. Mehussa on siis käytetty montaa erilaista pihaomenalajiketta sekaisin, mikä tekee mehun mausta hapokkaan ja vivahteikkaan. Tyypillinen omenamehu valmistetaan tarhatuista omenoista, jolloin makukin on hyvin tasalaatuinen ilman muuttujia. Arvostan myös sitä että Omenasieppari työllistää omenoiden keruuseen vaikeasti työllistyviä henkilöitä.
Omenasieppari
Saatavuus: esim. Stockmann Herkku
Hinta: 8,9 € / 0,75 l plo
Omenaseipparissa on vain tuorepuristettua omenamehua, joka pastöroidaan. Kun ei ole lisättyä sokeria, omenakin maistuu astetta aidommalle. Käyttömahdollisuuksien puolesta tällainen lisäaineeton, tuhdisti omenainen mehu on todella monipuolinen. Mihin tällaista laadukasta mehua voi sitten käyttää?
– Omenasieppari mehu sopii hyvin juhlavampaan tilaisuuteen alkoholittomaksi vaihtoehdoksi tai muiden juomien pohjaksi,
– mehua voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa tuomaan happoa ja omenaista makua,
– tai ihan vain sellaisenaan 🙂
Reseptejä
Alla on muutama resepti, joissa olen käyttänyt Omenasiepparin omenamehua:
Pihlajanmarja vispipuuro
Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu
Suppisrisotto oli mielettömän hyvää ja siinäkin käytin tätä kyseistä mehua.
Vege suppis risotto 😊 Helppoa, maukasta ja erillaista 🍴 #risotto
Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu