Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tomaattikeitto | Helppoa ruokaa kiireiseen arkeen

Kiireisen arjen pelastus ovat helpot sosekeitot. Vähän aikaa sitten julkaisin reseptin kurpitsakeitolle, joka sopii tähän sesonkiin kuin nenä päähän. Kurpitsassa on kuitenkin oma työnsä kuorimisessa ja kypsennyksessä, joten ihan tosi kiireeseen vielä helpompi raaka-aine on tomaatti.

Tomaattikeitto on ehkä maailman yksinkertaisimpia ruokia, joka onnistuu minimaalisella raaka-ainepohjalla. Yksi ainesosa on kuitenkin erittäin tarpeellinen maittavaan lopputulokseen. Ja se on rasva, sillä ilman sitä keitto on liian laimeaa etkä tule tarpeeksi täyteen. Tätä varten laadukas oliiviöljy takaa hyvää makua ja ruokaisuutta.

Käytin tämän keiton valmistukseen kestosuosikkiani, Nams tomaatteja. Minulla oli kuitenkin niin iso satsi tomaatteja kaapissa että pieni osa ehti saada pientä hometta pintaan joten leikkasin pahimmat pois ja keittoa valmistamaan.

Kun tekee itse leipää, se ei pysy ikuisuutta pehmeänä vaan kuivaa kohtuullisen nopeasti. Murensin cutterissa kuivunutta juurileipääni ja siitä tulikin perinteisen krutongin sijaan oiva lisäke tälle keitolle. Jos kaapissasi lymyilee kuivahtaneita leivänkantoja, kannattaa ne murskata muruksi, jota voi käyttää keiton lisäksi rapeana lisukkeena myös salaateissa tai vaikkapa nuudelikeitossa.

Maailman helpoin tomaattikeitto

Tarvitset:
1kg tomaattia paloiteltuna
2rkl tomaattipyrettä
5-6rkl hyvää oliiviöljyä
1rkl kuivattuja yrttejä
1 tuorevalkosipulia
suolaa

Valmista näin:
kuullota osassa oliiviöljyä tomaattipyrettä. Lisää paloitellut tomaatit ja anna kiehahtaa. Lisää sitten loput ainekset ja nosta lämmöltä. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi ja maista. Jätä tomaattikeitto tekeytymään huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.

Viimeistele leipämurulla ja tilkalla oliiviöljyä.

Tämä resepti löytyy myös videona, käy katsomassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?