Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tattivoi | Sesongin maukkain levite

Sienestys ja marjastus ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Varsinkin tatit ovat suurta herkkuani, mutta niiden säilyvyys on kehno. Yleensä kuivatan tai pakastan sienet. Olen lisäksi kehitellyt yksinkertaisia lisukkeita sesongin herkuista, jotka säilyvät astetta pidempään.

Vasta pommitut tatit voissa paistettuna tuoreen leivän päällä on yksinkertaisuudessaan yksi suosikeistani. Tätä fiilistä jatkamaan olen kehitellyt helpon tattivoin, joka toimii levitteenä leivällä tai vaikkapa tuomaan lisämakua pastan tai risoton seassa. Lähdin ensimmäisillä kerroilla liikkeelle paistamalla tatteja ja poraamalla ne voin kanssa tahnaksi ja hyvää tuli. Olen lisännyt reseptiin myös valkosipulia ja vaaleaa balsamicoa tuomaan happoa. Ruokiin, joissa tatit soseutetaan, olen jättänyt pillit mukaan. Tattivoihin sopii loistavasti myös hiukan elähtäneemmät tatit.

Tattivoi Alexanderin tapaan

Tarvitset:
0,5kg tatteja (sametti-, punikki-, herkkutatti, kaikki käy)
250g voita
2rkl vaaleaa balsamicoa
1 pienitty valkosipulin kynsi
tuoretta timjamia
suolaa

Valmista näin:
Paista tatit pillien kera pannulla noin 50 gramman voinokareen kanssa, kunnes suurinosa nesteestä oli haihtunut. Lisää joukkoon timjami, valkosipuli, balsamico ja anna vielä hetki paistua. Siirrä sitten pannun sisältö tehosekoittimeen ja poraa sienet tahnaksi, lisää loput kylmästä voista ja jatka poraamista. Purkita tahna vielä kun se on pehmeää. Tämä tattivoi säilyy pari viikkoa hyvin tai pitempäänkin jos et raaski syödä.

Tein tästä myös videon instaani, tervetuloa katsomaan.

Jos sienet ovat lähellä sydäntä saatat olla kiinnostunut myös sienipiirakan ohjeesta.

0 vastausta

    1. Moikka Tuula,

      Nyt kun sienet eivät ole sesongissa niin niitä tulee hiukan harvemmin. Kesää kohden teitenkin tulee enempi ja kasvisreseptejä on nyt näin yleisestikkin aika usein täällä.
      Onko jotakin tiettyä mikä on mielessä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?