Annes vege

Hinta 12,50€ (annokset punnitaan ja tämä on noin puolen kilon annoksen hinta) Vegaaninen, gluteeniton, ei valkoista sokeria tai lisäaineita.
Ihan yleisesti monet tutut kasvissyöjät vannovat tämän paikan laatuun. Ruoka on buffeen tavoin tarjolla ja hinta määräytyy painon mukaan. Ajatuksena, tämä toimii loistavasti mutta hiukan suuremman nälän omaava maksaa hiukkasen enempi, joka on tavallaan ihan fiksuakin. Tilan decoori ja värimaailma, ovat myös hyvin vihreän liikkeen omaavia. Arvomaailma ja ruuan maku olivat selkeästi korkealla tasolla, nimittäin kasvisruoka ei ole itsestään selvyys ainakaan tässä laatu tasossa. Harjoitteliani makuuni, tämä oli hänen suosikkinsa. ”Värimaailma ja mahdollisuus maistaa jotain ihan uutta ja erillaista on suuri rikkaus”
Aleksi

Makaronitehdas & Classic pizza

Hinta luonaalla n. 12€ joka on käytännössä talossa tehtyä pastaa ja suomalaiseen makuun tehtyä pizzaa. Käytännössä tämä paikka sijaitsee aivan ainoan sisäänkäynnillä ja tässä on kaksi ravintola konseptia sulassa sovussa. Näissä molemmissa paikoissa on aika samankaltainen sisustus mutta silti aivan erillainen tuote. Uuden kauppakeskuksen tapaan, tilassa oli vielä uuden karheutta. Makaronitehtaan pasta annos oli selkeästi hiomalla tehty eli pastaan oli imeytetty pastakastikkeen makua, joten laatu oli juurikin sitä mitä pitääkin. Puolestaan jokirapu pizza oli ehkä rohkeinmasta päästä, täytteinä oli mm. jalapenoja, jokirapuja ja chilimajoneesia. Aiemmat kokemukseni classic pizzasta ei ole olleet ihan tätä tasoa mutta tässä voi todentaa että samaan ketjuun kuuluvat paikat eivät ole aina saman tasoisia.

Bistro O mat

Lounaan hinta 9-14€, Skandinaavista, hiukan fine diningin suuntaan menevää. Olen kertaalleen aiemmin syönyt kirkkonummen Bistro O matissa ja se oli oikein hyvää. Täällä yläilmoissa on siistin sisustuksen lisäksi loistokkaat näkymät. Näin lounasaikaan hinta oli paikan tyyliin nähden erittäin kohtuullinen. Salaattipöytäkin kuului hintaan, josta en valitettavasti päässyt nappaamaan kuvaa. Toki, kahvi olisi ollut 2€ lisää, mutta olettaen että sekään olisi mitään tavallista suodatinkahvia. Lounasannoksien mauista tuli mieleen selkeästi pääraaka-aineen arvostus eli paahdettu possun kylki maistui sille mille pitikin ja lisäkkeetkin olivat hyvin kohtuulliseen tapaan valmistettuja. Tatti/herkkusieni keitto oli tyypilliseen iltaravintola tapaan hienosti siivilöityä ja koristeltua. Harjoitteliani Aleksin mukaan keiton maku oli aika etikkainen, mutta tämä voi olla myös tottumus kysymys. . Jos etsit tasokasta lounasta tai illalllistamis paikkaa, on Bistro O mat siihen erittäin hyvä ja varma valinta.

Madison gastro & wine

Lounaan risotto oli 12,8 ja muut annokset olivat samaa luokkaa. Muistelen että näin lukuisia some mainoksia tästä paikasta ja tavallaan peittävyys on ollut hyvä kun se on tavoittanut minutkin. Yleisesti, olemme vielä lounasaikaan liikkeellä ja täällä näytti olevan listalla Mustaa risottoa ravun pyrstöillä, samoin kuin muutama muukin bistro klassikko. Mustarisotto oli poikkeuksellisen hyvä rakenteinen ja riisistä löytyi makua. Toisin sanoin, risotossa käytetty liemi on ollut erittäin vahvaa. Yleisesti, jollekin suutuntumallinen risotto voi tuntua raa-alta mutta ainakin minun makuuni, kyseessä oli nappi suoritus. Sanoisin pelkästään tilan sisustuksen ja tyylin olevan koko tapiolan hienointa.

Friends and brgrs

Keskimääräisen aterian hinta on 13,90 ja nimestäkin voi päätellä että kyseessä on hampurilaisravintola. Tiedän ennestään tämän ketjun mutta poikkeuksena ketjumaisuuteen, täällä on laatu omassa luokassaan. Suomessa alkoi eräänlainen burgeri buumi muutama vuosi sitten ja silloinhan aukesi ”premium” burgeri paikkoja lähes joka nurkalle mutta tämä poikkeaa niistä kaikista sillä että täällä ihan oikeasti tehdään kaikki talossa. En tiedä toista paikkaa jossa ranskanperunat maistuvat ihan oikeasti perunalle tai tuoreen hampurilaiskuoren rakenteessa tuoreuden tuntumaa tarjoiluun asti. Lounas täällä on käytännössä samalla listalla mutta pienelllä alennuksella (jos en väärin muista). Kuvassa näkyy classic brgr ja bacon brgr. Näiden annoksien esillepano oli selkeästi runsas eikä aihetta huoleen ollut. Makukin oli sillä tasolla kuin premium paikoissa voisi odottaa. Toisaalta, jonkun makuun soosit voisi olla rohkeampia mutta silloin tämä paikka ei ehkä olisi niin perhe ystävällinen.

Grill Toro

Annoksia löytyy pihviravintolan tapaan, joka lähtöön ja edullisimman ovat alkaen 12,90 €. Halusimme rajata kertomusta metroaseman läheisyyteen, kun liikumme kuitenkin julkisilla ja teemme näitä juttuja aikalailla omaksi iloksemme. Huomasimme kuitenkin että Tapiolan facebook ryhmässä tämä paikka sai valtavan määrän kehuja, niin päätimme tehdä pienen lenkin nähdäksemme tämän. Kun kävelimme sateisessa säässä tänne keskelle ei mitään, oli huojentavaa nähdä että tämä paikka olemassa ja tavallaan iso osa sisällä olioista vaikutti paikallisilta. Paneloitu, suomalaiseen perinteeseen kuuluva sisustus ja positiivinen asiakaspalvelu herätti intressiä. Käytännössä annokset olivat tasoparillalla valmistettuja pihvejä ja leikkeleitä, kuin myös laadukkaita lisäkkeitä. Jos kaipaat kunnon pihviä tällä seudulla, täältä sen todennäköisesti saakin. Ihan yleisesti jonkun mielestä tuote voi näyttää ”vanhanaikaiselta” mutta siitä päätellen kuinka ruokaa meni niin on siinä taatusti makua senkin edestä.

Deliberi

Lounas oli n. 10€ luokkaa ja pikaisesti vilkaistuna täältä saa kaikkea pizzasta, salaatteihin ja anti pasteihin. Ainoan valtaisan ravintolamaailman yksi näkyvimmistä paikoista on tämä. Iso vitriini ja avara tila selkeästi vetävät väkeä. Avoimuus ja tavallaan loungemaisuus tekevät tästä ehkä ihanteellisimman paikan työskennellä esimerkiksi läppärillä tai pitää vaikka tapaamisen. Veikkaisin että monet tulevat tänne vain kahvittelemaan tai lasillisille mutta eikai sekään ole väärin.

Tälläinen juttu tuli tällä kertaa. Toki lounas kärjellä mentiin mutta jokainen sen laadusta, minkälaista ruokaa on iltasella tarjolla. Lounasaikaan myös se etu että valoa on huomattavasti paremmin kuin iltasella, jolloin kuvien ottaminne on helpompaa.

Tiedän jo nyt että monia jäi mainitsematta. Tonys corner, Kilim ja Sushi art olivat kaikki n. 10 minuutin kävelymatkan päässä metrolta. Paikkojen suosiota selitte se, että ne ovat olleet olemassa jo iät ja ajat. Huomasimme myös että näiden paikkojen sijainti oli aivan asuinalueen läheisyydessä, josta voi päätellä lisää syitä miksi paikalliset näitä paikkoja suosivat. Kävelimme katsomaan jos paikat olisi olleet auki, mutta sateinen sää ja vietävän tiukka aikataulu rajasivat ne tällä kertaa vain kuviksi jutun yhteyteen. Kun kuljimme ympäri Tapiolan keskustaa, löytyi myös muutama muu usein kehuttu ravintola, kuten Kylä ja Mount nepal, mutta koska ei ollut enään aikaa tai kärsivällisyyttä, jäävät nämä helmet ensikertaan 🙂 kerro toki kommenttikentässä, mikä on sinun suosikkisi Tapiolan suunnalla.

Jos tykkäät tämän tyyppisestä sisällöstä, voit haluta vilkaista Instani 🙂

https://www.instagram.com/alexandertrivedi/

Share:

20 Comments

 1. Timo
  4.2.2020 / 16:14

  Loistava kertomus Tapiolan lounastarjonnasta! Oma suosikkini on ravintola kilim

  • Alexander
   Kirjoittaja
   4.2.2020 / 16:45

   Moikka Timo,

   Mukava kuulla🙂 Assarini/ harjoittelia Aleksi kävikin siellä pari päivää sitten. Jotenkin jännä huomata, että suoraan siinä Kilimin vieressä oli 2 muutakin tasokasta paikkaa. Sitä voisi kutsua Tapiolan ravintola kaduksi ✌ pitänee siis itsekkin käydä Kilimissä joku päivä

   Yst terv.
   Alexander

 2. Leenamaija
  4.2.2020 / 17:45

  Kiitos hyvästä koonnista! Toiveet ja palautteet tuskin menevät tätä kautta ko. ravintoloille. Lämpimikseni siis lätisen. Toiveena olisi, että makaronitehtasn ravintolan ja Classic pitserian fyysinen sijainti hyödynnettäisiin niin, että seurue voisi tilata pöytään joko pastaa tai pitsaa, kukin mielensä mukaan. Nyt se ei käy päinsä ja niinpä jouduimme kääntymään ympäri jo ovelta, kun osa halusi pastaa osa pitsaa.

  Toron pihveistä voi olla montaa mieltä ja lisukkeista. Olemme käyneet kahdesti, ensimmäisen ja viimeisen kerran. Aika mitään sanomattoman makuista ruokaa. Tosin valtavat annokset, mutta itselle määrä ei korvaa laatua. Makuasioista ei pidä kiistellä, joten en ala tästä väittelemään.

  Ilonaihe on tämä Tapiolan monipuolinen tarjonta. Kylässä en ole käynyt vuosiin, joten se moka pitää korjata. Sandro on myös testaamatta ja monta muuta. Mukavaa myös, että uutuuksia tulee. Ei ole hassumpaa, että tapasravintola avattiin Heikintorin aukiolle.

  Yst. Leenamaija

  • Alexander
   Kirjoittaja
   4.2.2020 / 17:57

   Moikka Leenamaija,

   Tuossahan on paljon hyviä ajatuksia ravintoloitsioille. Aika ihme jossei pizzaa ja pastaa saa tilattua vierekkäisistä ravintoloista. Tämän hyväksyy jopa kilpailevat ravintolat joissakin tapauksissa 😅
   Luulen että riittää yksi epäonnekas päivä kun voi saada kehnon annoksen melkein missävain paikassa, jolloin mielikuva ”pilaantuu”. Toki, pitäisi käydä monta kertaa että voisi kertoa laadullisena kokemuksena tuotteesta 😃

   No mutta, uskon syvästi että useimmat ravintoloitsiat lukevat juttuni ja kurkkaavat kommentit, nii ideat pääsevät ehkä perille ✌

   Yst terv.
   Alexander

  • Cia
   6.2.2020 / 21:39

   Samaan törmäsin. Mennessäni ravintolaan, luulin että ruokaa voi tilata ristiin. Sain hieman hämmentävän keromuksen tarjoilijalta siitä, että ravintolat eivät ole samaa ravintolaa (..tiedän), ja että ei Hesburgerissakaan voi syödä Mäkin ruokia (…ahaa).
   Ihmettelen, mitä (sama) omistaja voi menettää jos lautanen kannetaan 3 metriä vieressä olevaan pöytään? Kuulemma vastuu kysymys. En kyllä ymmärrä tätä(kään) koska vastuu ei katoa mihinkään vaikka missä istuisit 🤔.
   Suomalaista mentalitteetiä pahimiillaan 🙁

   • Alexander
    Kirjoittaja
    7.2.2020 / 08:18

    Tässä on selkeästi asia joka korjata ✌

    Alexander

 3. Leena Enqvist
  4.2.2020 / 19:12

  Kiva tarina! Tapiolaan on tullut paljon uusia ruokapaikkoja. Kaikkia en ole itse ehtinyt kokeilla, joten oli kiva lukea niistä.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   4.2.2020 / 19:14

   Olkaa hyvä Leena, näitä juttuja tehdään suuresta rakkaudesta ruokaan 🙂

   Alexander

 4. Raili Fruskberg
  4.2.2020 / 19:27

  Oikein kiva juttu! Olen juuri lähitulevaisuudessa tuomassa muutaman ’muualta tulleen’ vieraan Ainoon syömään. Olisiko tuo Bistro o mat siihen sopiva, kuulosdaa hyvältä!

  • Alexander
   Kirjoittaja
   4.2.2020 / 19:36

   Moikka Raili,
   Sanosin että ainakin yksi parhaista vaihtoehdoista 🙂

   Alexander

 5. Päivi
  4.2.2020 / 21:09

  Bistro o Mat tarjoaa tosi herkullista ruokaa ja palvelu myös erinomaista. Kylä myös testattu, oli erinomaista. Torossa kävin jo 80-luvulla. Aika on ajanut ohi, valitettavasti.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   5.2.2020 / 09:14

   Moikka Päivi,
   Kiitos kun jaat kokemuksesi. Se tekee kertomuksestani vieläkin paremman 🙂

   Alexander

 6. Irene
  4.2.2020 / 23:45

  Kivoja vinkkejä ja aiheuttaa td poikkeamista vakkareista, jotka mulle tuolla on Sandro ja Kilim. Kiitos!!

  • Alexander
   Kirjoittaja
   5.2.2020 / 09:15

   Moikka Irene,
   Nuo taitaa olla erityisen suosittuja lounasaikaan ✌ kiitos jaat kokemuksesi 🙂

   Alexander

 7. Anu
  5.2.2020 / 21:05

  Sushi art (Mäntyviita) on mun suosikki. Hyvä japanilainen on myös Ainoassa sijaitseva Sumo. Kilim on ihan jees, mutta kasvissyöjänä aina petyn lihapainotteisiin lämpimiin ruokiin, eikä juustoa tai jälkkäribaklavaa ole tarjolla (buffassa). 🙁
  Biang! on testettava joku päivä. Odotukset korkealla.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   5.2.2020 / 22:05

   Moikka Anu,
   Kiitos vinkeistä ✌ juurikin noi jäi itseltä kokematta mutta juuri näin lukija saa kommenttien kautta lisäkertomusta 🙂

   Kiitos
   Alexander

 8. 5.2.2020 / 22:20

  Kivenlahden ravintola Nepal myös on tosiaan aivan ylivoimainen. Mukava viedä myös lapset sinne, kun listalta löytyy sekä tulisempaa että miedompaa. Hyvä palvelu myös kiireen keskellä!
  https://ravintolanepal.fi/

  • Alexander
   Kirjoittaja
   5.2.2020 / 22:34

   Moikka Tero,
   Tuolla kiven lahdessa ei tule kovin usein käytyä mutta ehkä tässä olisi syy antaa mahis.

   Kiitos
   Alexander

 9. Mika suolaniemi
  7.2.2020 / 09:57

  Mihin jäi tapiolan keilahallin lounas kokeilu?

  • Alexander
   Kirjoittaja
   7.2.2020 / 13:34

   Moikka Mika,
   Minulle selvisi sen olemassa olo vasta jälkeenpäin. Muuten olisin sielläkin käynyt. Koska joku mainitsee paikan nii uskon että se on hyvä 🙂
   Kuitenkin aina joku jää uupumaan.
   Ehkä pitää tehdä jatkoosa kertomukseen 🤔

   Kiitos huomautuksesta
   Alexander

Vastaa


Looking for Something?