Vantaalla ei ole aiemmin ollut montaa käymisen arvoista ravintolaa – ainakan omasta mielestäni. Lähivuosina on noussut somessa esille muutamia ravintoloita, joihin on ollut pakko päästä käymään. Yllätyin viime vuonna Quickiesin ruokarekasta, mutta uskoisin, että tänä vuonna muitakin hyviä paikkoja tupsahtelee Vantaalle. Kun kuulin SushiLoungesta kolmannen kerran, päätin, että nyt tämä täytyy käydä kokeilemassa.

SushiLounge Tikkurila
Sijainti: Ratakuja 1 01300 Vantaa
Hinta:

Tikkurilan juna-asema on kehittynyt paljon viimevuosina ja sen lähiympäristökin näyttää tosi viihtyisältä. Mitä ei näin heti Tikkurilasta uskoisi 😀 Nousimme bussista Tikkurilan asemalla ja hetkessä olimme perillä. SushiLounge sijaitsee aivan aseman vieressä ja kävelimme sisään. Ravintola on pieni ja tunnelmallinen. Korkea tila ja suuret ikkunat tuovat vähän modernia vivahdetta.

Sushiin perehtyneisyyttä osasimme odottaa kuultuamme, että keittiömestari on japanilainen. Ruokalistalta löytyy erilaisia sushilajitelmia sekä yllättäen havaijimeinikiä salaattien ja pokekulhojen muodossa. Tarjoilija kertoikin, että ravintolassa on haettu vähän myös rentoa Havaijin tunnelmaa.

Söimme alkuun lämmittävää misokeittoa ja avokadosalaattia. Misokeittoa en hirveästi voi kala-allergiani takia syödä, mutta salaatti sen sijaan upposi. Havaijilaisesta salaatista löytyi tosi mukavasti makuja. Joten vaikka tomaatti, kesäkurpitsa ja avokado kuulostavat hyvin yksinkertaiselta, oli annos äärimmäisen maukas.

Hetken joimme rauhassa umeshu-likööriä, kunnes massiivinen sushitarjotin tuotiin pöytään. Kokonaisuus oli varsin näyttävä, oli californiaa, makia ja nigiriä. Riisi oli aika lähellä kädenlämpöistä, palat olivat symmetrisiä ja täytteet äärimmäisen tuoreita. Nämä ovat ehkä asioita, joita huomaa astetta perehtyneempi ruokailija helpommin, mutta oli ruokasalissa muitakin, jotka selkeästi nauttivat tuotteen laadusta. Suomessa en ole syönyt kovinkaan monessa paikassa näin hyvää sushia, mutta SushiLounge erottuu selkeästi edukseen. Talosta löytyi umeshun lisäksi Asahi-olutta sushin seuraksi, eli teeman mukaista oli muutkin osa-alueet.

Vaikka olimme aika pinkeitä tämän sushilaudan jälkeen, otimme mango-vesimeloni jäätelöä vielä jälkkäriksi. Jäätelö oli myös varsin hyvää sisholehtineen vaikkei se ollutkaan talossa tehtyä. Olimme tässä vaiheessa jo pienessä sushi koomassa joten oli ehkä aika lähteä kotiin 🙂 Näin loppupäätelmänä voisi sanoa, etten olisi ihan heti uskonut juna-aseman kupeesta löytyvän yhden pk-seudun lupaavimmista sushiravintoloista.

Kehitettävää

Sijainnin kannalta paikka on hyvä, mutta löytyykö Tikkurilasta tarpeeksi asiakkaita? Moni suuntaan keskustaan ulos syömään.
Ravintola voisi kaivata jotain korkeiden ikkunoiden yläreunoihin, jotta aseman suunnalla liikkuva henkilö näkee paikan paremmin.
Ruokalista oli myös aika iso, ehkä kohdistaisin listaa ja yrittäin lisätä jonkin tähän vuodenaikaan sopivan lämmittävän annoksen.

Kehuttavaa

Ruoan ja palvelun laatu ylittivät odotuksemme.
Näin pienessä ravintolassa on selkeästi oma lämmin tunnelmansa.
Ravintolan kotisivut ovat mielestäni modernit ja siistit.
Sushit, joita emme jaksaneet syödä, saimme pakattuna mukaan iltapalaksi.

Vastaa


Looking for Something?