Yhteistyössä Sunborn Hotels

ravintoloita naantalissa

Naantalin minilomallamme pääsimme myös tutustumaan paikalliseen ravintolatarjontaan. Yksi syy sille, miksi kiinnostuin juuri Naantalista, oli Naantalin Kylpylässä sijaitseva Thai Garden ravintola, jolle on myönnetty ainoana ravintolana Suomessa kansainvälinen Thai Select -tunnustus. Samalla oli mielenkiintoista nähdä, millaisia ravintoloita Naantalista muuten löytyy.

Snickari

Naantalin vanhakaupunki on pullollaan ravintoloita ja kahviloita, joten valinnanvaraa löytyy. Me illallistimme Snickarissa, joka sijaitsee tunnelmallisessa 1800-luvun lopulla rakennetussa talossa aivan vanhankaupungin sataman vieressä.

Söimme alku-pää-jälkiruoka -kokonaisuuden. Snickarin annokset on tehty skandinaavisessa hengessä lähellä tuotettuja raaka-aineita hyödyntäen. Ruokalista on melko laaja, sillä perinteisten annosten lisäksi saatavilla on myös burgereita ja pizzaa. Vaikka ehkä joissakin annoksissa olisi voinu olla rohkeammin makua, on niissä otettu kuitenkin se tosiasia huomioon, että Naantalissa vierailee paljon lapsiperheitä ja tehty annoksista helposti lähestyttäviä.

Kehitettävää
Ruokalistalla oli runsaasti perinteisiä annoksia, mutta jokin pieni omaperäisyys tai twisti klassikoissa voisi tehdä ravintolaillallisesta mieleenpainuvamman.
Vaikka keittiössä tehdään paljon alusta asti itse ja hyödynnetään paikallisia raaka-aineita, ei se ilmene ruokalistassa tarpeeksi hyvin. Suuri lisäarvoa tuottava tekijä voi siis jäädä hyödyntämättä.

Kehuttavaa
Annokset olivat maukkaita ja sopivan ruokaisia. Ravintolan koosta ja asiakasmäärästä huolimatta saimme ruoan eteemme nopeasti.
Loistava tunnelma ja näköala merelle takasivat hyvän fiiliksen.

naantali ravintola

skagen naantali

vanhakaupunki ravintola

paistettua siikaa

naantalin paras ravintola

Thai Garden

Seuraavana iltana söimme pitkän kaavan mukaan Naantalin kylpylässä sijaitsevassa Thai Garden -ravintolassa. Rapukeksejä, suomea puhuvaa henkilökuntaa ja hienomman ravintolan puitteet. Näitä asioita et löydä tyypillisestä thaimaalaisesta ravintolasta. Tarjoilijat myös osasivat kertoa asiantuntevasti thaimaalaisista raaka-aineista ja ruokalajeista.

Fritattu wonton-nyytti ja paistettu kampasimpukka olivat varsin onnistuneita, mutta annoksissa oli myös omasta mielestäni epäolennaisia komponentteja. Koristesalaatinlehdet ja vihannestikut eivät tuota varsinaisesti lisäarvoa. Tavallaan ne tekevät annoksista myös vähemmän hienoja verrattuna moderniin esillepanoon. Toisaalta, meidän lisäksi ruokailemassa oli myös lapsiperheitä, mikä voi ehkä selittää leikkisän esillepanon. Niin pääruuat kuin jälkiruokakin olivat varsin onnistuneita. Jos vertaan tätä paikkaa muihin thaimaalaisiin joissa olen käynyt, oli tämä selkeästi tasokkain.

Kehitettävää
Pieni modernisointi esillepanossa tekisi tästä paikasta vieläkin hienomman, mutta makuja ei saa muuttaa.

Kehuttavaa
Maullisesti ja rakenteellisesti annokset olivat käsitykseni mukaan parasta thaimaalaista, mitä olen syönyt.
Korkealuokkaisuus ja henkilökunnan asiantuntemus tuottivat ainutlaatuista lisäarvoa.

thaimaalainen olut

suomen paras thaimaalainen

thaikku ruokaa

thaimaalaista ruokaa

naantalinkylpylä ravintola

Vastaa


Looking for Something?