Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Sadonkorjuun curry

kasviscurry
kasvisruuan  ohje

yhteistyössä Elovena Muru Kaurajauhis

Elokuu ja paras sadonkorjuukausi alkaa olla käsillä. Nyt jos koskaan ovat myös kotimaiset vihannekset priimaa. Munakoiso on mielestäni yksi maukkaimmista vihanneksista. Harmi, että sitä on kotimaisena saatavilla vain lyhyen aikaa. Munakoisoa tarvitsee aina jonkin verran, että saa kunnon aterian kokoon ja mieluiten liikaa kuin liian vähän. Caponata ja moussaka ovat tietenkin lähellä sydäntäni, mutta tällä kertaa lähdetään aasialaiseen suuntaan ja valmistetaan munakoisosta currya.

Kasviscurryyn laitoin proteiiniksi Elovenan Muru Kaurajauhista. Itse maku syntyy voimakkaasta currytahnasta, joka on helppo keino tuoda makua ruokaan ilman kummempaa vaivaa.

murucurry - vegaaninen

Kasviscurry

Tarvitset:
1 munakoiso
1 kesäsipuli
1 ps Elovena Muru Kaurajauhista
2-3 rkl aitoa oliiviöljyä
2-3 rkl currya (mieluiten tuoretta)
4 dl kasvislientä
1 dl kasvimaitoa

Valmista näin:
Leikkaa sipuli pieniksi kiekoiksi ja laita sivuun vihreä osa. Leikaa myös munakoiso pieniksi paloiksi. Lorauta pataan öljyä ja paistele siinä sipulia ja lisää pian munakoisokin. Lisää tämän jälkeen currytahna ja jatka freesailua hetki. Lisää sitten kasvislientä ja anna kiehua lähes kokoon. Tässä menee noin 10-15 minuuttia.

Kun liemi on saanut kiehua kokoon, lisää joukkoon kasvimaito ja laske lämpöä. Sekoita hyvin. Kastikkeen tulisi olla paksua ja mausteista. Lisää aivan lopussa joukkoon vihreä sipulin varsi. Tarjoile curry vaikka riisin ja tsatsikin kera.

Videollinen resepti löytyy instastani, tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?