Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Rapeat siivet – Herkku atlantin toiselta puolen

kanan siivet uunissa
Kotiuuneissa on ritilä jotta sitä voi käyttää. Tässä se on must rapean lopputuloksen saamiseksi. Toinen tärkeä juttu leivinjauhe, jolla yleisesti nahka muuttuu huokoisemmaksi ja sitäkautta rapaeksi paistettaessa. Vinkkinä: Leivinjauhetta voi käyttää myös lihan mureuttamiseen.

Tietenkin kanaa/ broileria on syötyä jo pitkään ja reseptejä on ollut jos jonkinlaisia. Kuitenkin wingsien/ amerikkalaisittain buffalo siipien kohdalla, historia alkaa 1960 luvulta jolloin muutama yksittäinen pubin pitäjä on alkanut tarjoamaan fritattua kanaa tulisen kastikkeen kera. Sittem ruuan suosio on ollut niinkin valtaisia että lähes jokaisessa amerikan osavaltiossa on oma versionsa broiskun siivistä. Kun teen KFC niin tottakai, silloin frittailu kuulostaa ihan loogiselta mutta ajattelin kokeilla vaihteeksi uunissa kokkailua. Jotta siive saavat niille tutun elementin eli rapeuden, pitää vähän hifistellä. Käytännössä tämä tarkoittaa että levitä pintaan leivinjauhetta ja paista ritilillä. Simpeliä mutta tässä tulee sitten oma tiskinsä.

entäpä kastike? Ranch olisi ollut loistava nostaa esille tässä mutta siihen ei löytynyt sattumoisin aineksia. Jos kokkailen kaverilla kylässä esim saunailtana, teen yleensä soosin cremefraisesta/ kermaviilistä ja aurajuustosta. entä hot sauce, jolla siivet saa oranssin värin pintaansa? Käytännössä kaikki löytyi ja ne oli voi, ketsuppi, chilikastike, etikka. Pieni kuumennus ja sekoitus, vola. Toki valmis hot soosikin kävisi jossei raaski tehdä itse 🙂 Huom. Jos käytät esimerkiksi texas peteä tai tabascoa, niin muista lisätä voita että maku pehmenee.

rapeat siivet ohje

Rapeat uunisiivet

1 pkt siipiä/ yleisesti osia broilerista joissa on luuta
(mieluiten ilman marinaadia)
2rkl mausteita
1rkl leivinjauhetta (kyllä, luit oikein)
uuni jossa on paistoritilä
viimeistelyyn hot soosia
tarjoiluun vihannes tikkuja ja dippi kastiketta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Avaa siivet paketistaan ja poista suurinsosa mahdollisesta marinaadista, jos niissä on semmoista. Sekoita sitten mausteen ja leivinjauhe siiville. Asettele siivet sitten yksitellen ritilälle ja nosta sitten uuniin. Laita ritilän alle pelti jotta rasva valuu siihen eikä uuninpohjalle. Paista uunissa noin 40-50 minuuttia. Puolessa välissä voit kokeilla kääntää siipiä, silloin saat vielä rapeamman lopputuloksen. Kun siivet ovat valmiita, nosta uunista ja levitä pinnalle haluamaasi hot soosia.
Tarjoiluun voi käyttää ranchiä tai sinihomejuusto dippiä mutta jos siivet on rapeita, ne maistuu ilman kastikettakin.

Juomasuositus tulee tälläkin kertaa Laitilasta. Pils avaa pehmeällä maulla mausteisiä siipiä ja toki, tämä on holittomaksi aika kivan makusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?