Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokamatka kotikeittiössäsi?

kfc resepti
Tiedän että nämä fritatut broiskut voisi pyörittää tuossa soosissa ja sitten koota kippoo mutta pidin sooin mieluiten dipin omaisena kastikkeena.

Nyt kun väliaikaisesti matkailu on käytännössä pysähtynyt niin on hyvä sauma katsella vanhoja valokuvia ja mahdollisesti kokkailla jotain. Koska olen niin ruokaan orientoitunut, niin minulta kyseli kaverini Hannu että jos voisin kokkailla jotain Tjäreborgin street food -ruokia blogissani. No tietenkin reseptejä oli useita ja pääosin nämä olivat hyvinkin työläitä ja epäkäytännöllisiä, jolloin en uskonut niistä suurimman osan sopivan teille. Toki, minulta oli kysytty kfc kanaa, jonka johdosta aattelin että korealainen fritti kana ois jees testat.

On kiva, että yritykset jakavat avoimesti kehittämiään reseptejä, joiden mukaan valmistettuja ruokia pääsisivät muutoin nauttimaan vain ulkomailla lomailevat asiakkaat tai ruoka harrastavat. Alla olevat reseptit eivät ole minun tekemiä, joten älkää pelästykö työvaiheiden määrää tai erikoista kirjoitusasua.

KFC – Korealainen frittikana

KANAMARINADI
1 kg kanaa, leikkaa 3 cm:n kokoisiksi palasiksi
1 tl suolaa
1 hyppysellinen mustapippuria
1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
2 rkl miriniä

TAIKINA
1 dl vettä
½ + 2 dl perunajauhoja
4 dl tempura mixiä
1 tl suolaa
öljyä friteeraukseen

KASTIKE
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 dl ketsuppia (Heinz)
1 dl riisisiirappia
¼ dl sokeria
4 rkl gochujangia – korealaista chilitahnaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
½ tl suolaa

TARJOILE
Seesaminsiemenien ja hienonnetun kevätsipulin kera

Sekoita kaikki ainekset kanamarinadia varten ja anna marinoitua 30 minuuttia.
Sillä välin voit ottaa esiin rasvakeittimen. Sekoita vesi, ½ dl perunajauhoja ja anna seistä 10 minuuttia.
Sekoita loput perunajauhot, tempura mix ja suola. Laita puolet jauhoista ja 1/3 kanoista pussiin, sekoita kunnolla niin, että kanat ovat jauhon peitossa. Nosta ulos ja aseta siivilään, ravista ylimääräiset jauhot.
Friteeraa kananpalat noin 140-asteisessa öljyssä noin 4─5 minuuttia, nosta ja jatka samalla tavalla kaikkien kananpalojen kanssa.
Nosta öljyn lämpötila 180 asteeseen ja friteeraa kananpalat rapeiksi, noin 2─3 minuuttia.
Käytä kuumassa kastikkeessa (ohje alla) ja tarjoile.

Kastike
Laita öljyä kattilaan, paista valkosipuli ja muut ainesosat.
Tarjoile friteerattujen kanojen kanssa.

CHURROT
2 ½ dl maitoa
120 g voita
1 tl suolaa
1 rkl kidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
Öljyä friteerausta varten
Sokeria
Kanelia

Sekoita maito, voi, suola ja sokeri. Lisää jauhot ja keitä kattilassa noin kolme minuuttia kunnes taikina irtoaa reunoilta. Kaada taikina kylmään kulhoon ja lisää yksi muna kerrallaan.
Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin ja kuumenna paistoöljy 180 asteeseen.
Leikkaa noin 0,5 cm:n kokoinen reikä pussiin ja pursota noin 50─80 g taikinaa öljyyn. Paista molemmin puolin reilusti ruskeiksi.
Nosta churrot talouspaperin päälle valumaan. Kääntele leivokset kanelissa ja sokerissa.

SUKLAAKASTIKE
200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl kanelia

Suklaakastike
Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä hitaasti samanaikaisesti sekoittaen.
Mausta kanelilla ja sokerilla. Tarjoile lämpimänä churrojen kera.

Luulenpa että jos syöt nuo kaikki churrot, saatat nukkua yhtä hyvin kuin jossain viiden tähden hotellissa 🙂
Kaipaan reissaamista, todella paljon mutta kyllähän nämä lähimetsän maisemat ajaa asiansa toistaiseksi. Miten sinä purat matkakuumetta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?