Porin visiitillä ehdimme tomaattien lisäksi tutkia myös ravintolatarjontaa. Koska pitkä paluumatka oli edessä, ajattelimme burgerin pitävän nälkää loitolla. Luin netistä hyviä arvosteluja Porin keskustassa sijaitsevasta burgeriravintolasta nimeltä Blind Burger. Meikäläisellehän purilainen maistuu, joten mars syömään.

Blind Burger
Sijainti: Isolinnankatu 20 A, Pori
Hinnat: burgerit 8,90 – 13,90 €

Ulkoapäin liiketila ei näyttänyt heti ravintolalta, joten meinasimme kävellä ohi. Ravintola on pieni, 10-15 paikkainen ja sillä on myös oma terassi kesäkelejä varten. Ruokalistalla on valinnanvaraa, mutta ei sentään liikaa. Homma menee niin, että listalta valitaan mieleinen hamppari ja pihviksi voi ottaa liha-, kana- tai kasvispihvin. Lisätäytteitä ja lisukkeita saa toki lisähintaan. Listalla on myös edullisempi burgeri lapsille.

Erityistä burgereissa on se, että niissä on hyödynnetty lähellä tuotettuja raaka-aineita. Liha tulee lähellä sijaitsevalta Kuuminaisen hereford -luonnonlaiduntilalta, sämpylät puolestaan leivotaan lähileipomossa ja niissä käytetään porilaisen panimon olutmäskiä. Olutmäski tekee sämpylöistä väriltään tummempia ja maukkaampia. Burgereiden väliin tuleva ketsuppi on tehty itse NAMS tomaateista.

Blind Burger

Blind Burger

 

Meille suositeltiin NYC ja Manhattan -purilaisia, jotka ovat kuulemma paikan suosituimmat hampparit. Puoliso otti mm. tzatzikia, halloumia ja avocadoa sisältävän NYCin talossa tehdyllä kasvispihvillä. Itse söin hereford-pihvillä Manhattan-purilaisen, jossa oli pekonia, aurajuustoa, chilimajoneesia, suolakurkkua ynnä muuta. Molemmissa burgereissa oli kyllä reilusti kokoa (puolisolle vähän liikaakin), ehdottomasti tämän hintaluokan suurimmasta päästä. Täytteitä oli runsaasti. Ehkä vähempikin olisi riittänyt, mutta toisaalta täyttävyyden ja makukirjon puolesta hyvä juttu.

Pienessä ja kodikkaassa ravintolassa tuli istuskeltua vartin verran aterian jälkeen ja kulmasta löytyi muutama lautapelikin. Jos asuisin Porissa, olisi tämä oiva paikka käydä nappaamassa muutama erikoisolut ja pelata kierros tai pari korttia, puhumattakaan burgerien mässäämisestä.

Kehitettävää

Ulkoapäin liiketilasta ei heti tullut ravintola mieleen, ehkäpä liitutaulu tai valomainos auttaisi ulkona kutsumaan ohikukijat burgerille?

Kehuttavaa

Laadukasta, paikallista, autenttista ja maukasta.
Annoskoot olivat todella hyvät, tästä paikasta ei lähdetä nälkäisinä.
Kohtuullinen hintaluokka.
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu.

Blind Burger

Vastaa


Looking for Something?