Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tulinen papumole | Melkein vegeä

Jollain lapsuuden muistot tulevat mieleen lihapullista ja perunamuusista, minulla pavuista ja riisistä – niitä meillä nimittäin lapsuuden kodissani usein syötiin. Ehkä vähän vähemällä chilillä tosin 🙂

Hirven leikkuusta minulle jäi käteen luita, joista keitin lientä. Tätä lientä on itse asiassa todella helppo käyttää papukastikkeissa tuomaan makua. Tumma lihaliemi tai kanaliemi tuo kasvispohjaisiin ruokiin huomattavasti syvyyttä. Jos kastike pitäisi soveltaa vegaaniseen muotoon, voi käyttää kokoon keitettyä kasvis- tai sienilientä ennemmin.

Hetken pohdittuani päädyin valmistamaan eräänlaista molekastiketta, joka on hyvin perinteinen Meksikolainen ruoka. Tyypillisesti molekastike on tummaa, paksua ja todella tulista. Omassa reseptissäni ei ollut usein käytettyjä ancho- ja poblaanochilejä, mutta sen sijaan chiliseosta, josta löytyy useaa sorttia chiliä. Myös Poppamiehen Scorpio-chilikastike nostaa rimaa, sehän tulee kuitenkin Costa Ricasta.

Näin tulinen kastike tarvitsee ryhdikkään lisäkkeen, joka tällä kertaa oli tummaa riisiä. Avokado toimisi hyvin myös tulisuutta tasapainottavana lisäkkeenä.

papumole

papumole

[left]

Papumole

Tarvitset:
1 prk valkopapuja
1 sipuli
1 violetti porkkana
3 tuoretta chiliä
2 herkkusientä
2 rkl tomaattipyrettä
3-4 dl tiukkaa lihalientä
1 tl Poppamiehen Scorpio-chilikastiketta*
laadukasta oliiviöljyä
persiljaa
suolaa ja mausteita (kuminaa, kanelia, cayennepippuria, neilikkaa, chilijauheseosta)

Valmista näin:
Kuutioi sipuli, chilit, herkkusienet ja porkkana ja laita pannulle oliiviöljyyn paistumaan. Kun ne ovat hetken paistuneet, lisää tomaattipyre, pavut, lihaliemi, mausteet ja chilikastike ja anna hetki kiehua. Leikkaa persilja pieneksi ja viimeistele kastike sillä.

Tarkista maku ja tarjoile täysjyväriisin kera.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?