Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pannukakku | Näin onnistut entistäkin paremmin

Kirjoittelin blogissa joskus aiemmin mannapannukakusta, joka tietenkin on hyvää mutta pitäähän täällä nyt olla hiottu versio perinteisestäkin ohjeesta. Pannukakku on yksi ikisuosikeistani, ja vaikka olen maistanut monia erilaisia pannukakkuja niin ravintoloissa kuin kotioloissakin, on yllättäen paras muistoni pannarista kouluajoilta. Silloin pannareiden takana taisi olla kokenut keittäjä ja erinomainen resepti (kyllä, rakastin ruokaa jo lapsena :D).

Pannukakkuja on maailmassa moneen lähtöön. Täällä meillä pannari valmistetaan tyypillisesti laakealla pellillä uunissa ja se syödään jäähtyneenä. Amerikassa sen sijaan pannukakkutaikinassa on vaahdotettua valkuaista ja se paistetaan pannulla. Tosin se on myös vakio aamupalaherkku, kun taas Suomessa pannari on jälkiruoka tai välipala.

Halusin yhdistää tähän reseptiin vähän molempia tyylejä, sopivassa suhteessa kuohkeutta ja kiinteyttä. Yhdistelmä kananmunaa ja leivinjauhetta edesauttavat optimaalisen rakenteen saamisessa. Liika kuohkeus voi tosin olla huonokin asia, jos pannari halutaan syödä tuhtina ja lämpöisenä. Koska

Vaniljaista ja hiukan kinuskista makua tähän reseptiin tuovat vaniljasokeri sekä ruskistettu voi. On hyvä muistaa, ettei litran taikina tarvitse kuin desin ruskistettua voita, jotta se maistuu. Jotta pannukakku maistuu yhtään millekkään, on ehkä tärkein mauste suola.

[left]

Herkuttelijan pannukakku

Tarvitset:
1 l täysmaitoa
1 dl ruskistettua voita
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta (jauhoihin sekoitettuna)
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

Valmista näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Vuoraa syvä uunipelti tai -vuoka leivinpaperilla. Kaada pannukakkutaikina vuokaan. Paista 160 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri. Huom. pannukakku saa kohota ja paisua uunissa.

Tarjoilin pannukakun seurassa Sia vaniljajäätelöä ja kirsikka hillo, kun pelkkä kermavaahto ei kestäisi näitä helteitä joita saamme tällä hetkellä kokea. Jos olet perinteisien leivonnaisien ystävä kannattaa myös nämä vilkaista:
Muurinpohjaletut
Mokkapalat
Mustikkapiirakka

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?