Makeanhimo ja muut arjen haasteet on helppo taltuttaa pienillä leipomuksilla. Leipominen on minulle yksi keino rauhoittua kiireiden keskellä, kun voi hetkeksi keskittää ajatukset johonkin muuhun. Ja samalla saan kätevästi hyödynnettyä keittiössä sellaista, mikä muuten jäisi helposti puolikkaissa paketeissa kaappiin pyörimään.
Tämänkertainen resepti sai inspiraationsa kuivakaapin uumenista, josta löytyi mannaryynejä, jauhoja, kanamunia, vaahterasiirappia ja hillosokeria. Yksinkertaisesti keitin tiukan mannapuuron, johon lisäsin kanamunia, maitoa, jauhoja ja sokereita sekä vaniljaa. Viimeinen silaus vielä ruskistetulla voilla ja sekoitus, kunnes massa muistuttaa pannukakkutaikinaa. Olen aiemminkin tehnyt pannukakkua mutta silloin se oli terveys muunnelma perinteisestä herkusta.
[left]
Mannapannukakku
Tarvitset:
1 dl spelttimannasuurimoita
3 dl Omenasiepparin omenamehua*
5 dl täysmaitoa
2 kanamunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljaa (siirappina tai vaihtoehtoisesti 1/2 vaniljatankoa)
2 rkl vaahterasiirappia
50 g voita
suolaa
Valmista näin:
Keitä mannasuurimoista ja mehusta paksu velli. Nosta puuro levyltä ja paahda toisessa kattilassa voi ruskeaksi. Lisää paksun mannan joukkoon kaikki muu, paitsi voi ja sekoita hyvin. Lisää sitten voi ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattulle uunipelllille ja paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes pannukakun pinta on kauniin kullanruskea.
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Luumuhilloke
Tarvitset:
7 tuoretta luumua
1 dl vettä
1 dl sokeria
vaniljatangon siemenet tai 1 rkl vaniljatahnaa
Valmista näin:
Poista luumuista kivet ja kuutioi luumujen hedelmäliha. Keitä sillä aikaan kokoon kattilassa sokeria ja vettä. Lisää kattilaan luumukuutiot ja anna kiehua aivan nippuun. Sekoittele ettei seos pala. Kun luumut ovat keittyneet kokoon, on hilloke valmista.
Tämä hilloke smetanan kera kruunasi arkisen mannapannukakun.
Tässä myös video, jolla valmistan kyseisen pannarin!
*Tuote saatu blogin kautta
[/right]