Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Päivä Mikkelissä – Osa 3

 

[left]

Olin nyt kolmatta kertaa lyhyessä ajassa käymässä Mikkelissä Vientimyyjän koulutuksessa ja tällä kertaa yöpaikkana oli eräs keskustan keskeisistä hotelleista. Aiemmin Cumulus eli nykyinen Scandic Mikkeli on aivan torin läheisyydessä ja samalla kadulla on myös ravintoloita ja kuppiloita.

Samoisessa hotellissa yöpyi muitakin samalta kurssilta ja ihan positiiviselta kokonaisuudelta kuulosti. Miksi oikeastaan päädyin Scandicciin? Olin muutama viikko sitten Beyond Burger tilaisuudessa, jossa kerrottiin, että kaikkiin Suomen Scandic hotelleihin on tulossa siis tämä vegaaninen hammpari. Halusin tavallaan myös testata, onko tuotteen taso sama kuin tilaisuudessa maistamani kokonaisuus.

Koulu loppui kuuden aikoihin illalla, joten olikin sopivasti nälkä ja ruokailu oli ihan paikallaan. Ensin tietenkin kävin heittämässä kamppeeni huoneeseen, jossa oli oikein mieltä lämmittävä ylläri. Ystävänpäivän johdosta minulle oli tuotu pieni kulhollinen hedelmiä ja pari konvehtia huoneeseen. Kyllähän se saa nälkäisen kaverin hymyilemään pitkän päivän jälkeen. Onhan tienpäällä oleminen välillä vähän rankkaa.

Hetken raikastumisen jälkeen oli aika testata ravintolaa. Ruokalista oli itseasiassa todella mielenkiintoinen, löytyi poron entrecotea ja muitakin harvinaisempia herkkuja. Kysäisin ihan utelaisuuttani tarjoilijalta ruokalistasta ja hän kertoi, että heillä on päätäntävalta, mitä ravintolassa tarjotaan. Tämä kertoo siitä, että kokeilla saa olla luovuutta ja talossa voidaan tehdä enemmän käsityötä kuin täysin konseptoidussa ravintolaketjussa. Vaikka poro houkutti, päädyin Beyond Burgeriin, johon pyysin hiukan salaattia reunalle. Väliin tarjoilija toi hiukan olutta, jota oli oikein mukava siemailla ennen ruuan saapumista. Annos oli valtava. Oletin, että se olisi puolet pienempi kuin pressitilaisuudessa, mutta tällä oli kokoa. Salaattikin oli hyvää, ei niin tylsää kuin useimmiten.

Makujen puolesta kokonaisuus oli ehkä pressitilaisuutta parempi, mutta valo oli tässä tilassa kehnompi, joten kuvat eivät ihan vastaa todellisuutta. Ison annoksen jälkeen ei ollut juurikaan nälkä, mutta tarjoilija suositteli erikoisjälkkäriä, joka oli listalla ystävänpäivän johdosta. Suklaabrownieta ja mascarponea tuotiin pöytään, hyvää oli. Itseaiassa maistui talossa tehdyltä, mikä jälleen tuottaa pisteen. Näin hyvän aterian jälkeen menin vielä moikkaamaan opiskelutovereita ennen kuin piti vetäytyä hotellille editoimaan ja nukkumaan.

Koska seuraavana päivänäkin oli koulua, oli ajatus syödä sitäkin tukevampi aamupala, jottei ihan heti nälkä olisi. Scandiceissa on tyypillisesti erittäin laaja aamupala. Kunnon aamupalan jälkeen olikin aika luovuttaa huone, sitten päivä taas opiskelua ja illemmalla olikin aika kapsia onnibussille ja kotiinpäin.

Summarum: Tämän kokemuksen perusteella voisin yleistää, että yksi parhaista kasvisruokapaikoista Mikkelissä on Scandic hotellin ravintola. Kerro toki omat mietteesi Mikkelin kasvisruoka tarjonnasta? Otan mielelläni suosituksia ensikertaa ajatellen.

Facts: Pohjoismaiden suurin hotelliyritys Scandic on ollut vastuullisuuden edelläkävijä hotellialalla vuodesta 1993 lähtien. Vuosien saatossa Scandicissa on tehty lukuisia sekä ympäristöä, että ympäröivää yhteisöä huomioivia valintoja. Vastuullinen toimintatapa on myös asiakkaille tärkeää. Vegaaninen vaihtoehto kuuluu vahvasti tähän ideologiaan.

[/left]

[right]

hotelli suositus mikkeli

 

mikkelin scandic

[/right]

*illan tarjosi Scandic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?