Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

mureke ja grilliveget

kesä ateria uunista ja grillistä
Minulta toivottiin jotain yksinkertaisen maukasta, niinkuin mureketta niin päätin, että tehdäänpä sitä. Okei, mureke tuli uunissa kypsennettyä, kun folio oli loppu mutta vihannes lisäke tuli kokattua grillissä. Käytännössä, jos haluaa tarjota grillattuja vihanneksia, ne kannatta paahtaa oikeasti tosi tummaksi, sitten naputta pieneksi ja tarjota jonkin hiilihydraatti lisäkkeen kera. Näin paahteinen maku pääsee oikeasti elementtiinsä.
mureke resepti
Mureke simppelisti
0,5kg jauhelihaa (kaikki liha käy)
2dl raastettua hapanleipää
2dl lihalientä
1rkl sinappia
2dl marinoituja sieniä
(herkkusieniä, etikkaa, sokeria)
suolaa, pippuria

Yhdistä ensin leipä ja lihaliemi. Anna seistä hetki ja lisää sitten loput ainekset ja vaivaa massaksi. Muotoile tangoksi ja nosta vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30min. Jos haluat kypsentää grillissä, onnistuu sekin, mutta silloin sullaa mureke folioon ja laita folion alle astia ja ennenkuin nostat grilliin. Kypsennys vie about saman verran aikaa.
grillivihannes resepti
Grillivihannes lisäke
1 paprika
1 munakoiso
2 kesäsipulia
2dl kaura ateriajyvää
(keitettynä)
suolaa, pippuria, oliiviöljyä
halutessa sitruunan mehua

leikkaa isohkoiksi paloiksi munakoiso ja paprika. Laita grilliin sipulin kera. Grillaa kunnes pinta on kunnolla paahtunut. Nosta sitten grillistä ja leikkaa pieneksi. lisää grillivihannes hakkeelle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä, sekoita ja nosta lautaselle. nosta sitten päälle kypsä ateria jyvä ja viimeistele vielä lorauksella oliiviöljyä, sitruunan mehua ja niillä yrteillä mitä sinulta silloin löytyy.

Jos tämän sorttiset reseptit on mieleesi, voit haluta kokeilla pehmeitä lihapulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?