Tämä kertomus on tavallaan jatkoa Rovaniemen reissulle ja ihan siksi että paluu matka on n. yhdeksän tuntia ajamalla. Siispä pysähdys ja yöpyminen oli paikallaan ihan siitäkin syystä. Konnevesi on aikalailla ennestään tuntematon mutta ihan sattuman kautta törmäsin paikallisen hotellin instaansa somea selatessa ja ihan viihtyisältä vaikutti kyseinen paikka. Nyt kun oli sopiva sauma käydä vilkaisemassa, miksipä sitä paria kuvaa nappaisi. Niinkuin kuvasta näkyy, yövyimme Mierontie nimisessä hotellissa joka hiukan muistutti jenkki elokuvista tuttua Motellia. Retro kylppäri ja kuparin ruskea tapetti oli samaan aikaan tylikästä ja jotain erillaista useimpiin majoituksiin mitä olimme vastikään kokeneet. Alue oli niin hiljainen pois lukien vieressä kulkevaa autotietä, että nukuimme ihan kohtuullisen hyvin.
Koska Mierontien hotellin pitäjä oli ehtinut mainita meistä jo paikalliselle maatila matkailusta vastaavalle, oli seurhaava kohteemme hänen tilansa eli Suopirtti. Tällä tilalla oli kartanomaisemissa oleva bed and breakfast tyyppinne kokonaisuus, joka sijaitsee pienen naudan kasvattajan pihalta.

*yöpymisen tarjosi Mierontie

Share:

2 Comments

 1. Eijakaisa Kytöjoki
  5.8.2020 / 09:30

  Liisa Inkeri, äitini, valmisti niitä jo vuodesta 1956 meillä myyntiin. Silloin avattiin Esso-huoltoasema ja kahvila R. Kytöjoki, ja sieltä se lähti. Ne olivat maankuuluja. Mökkiläiset kun lähtivät etelä-Suomesta tulemaan, niin soittivat jo lähtiessään varaukset munkeille, että varmasti saavat jo eka päivänä niitä. Joten Ojalan laskuopin mukaan resepti on jo ainakin 74 vuotta vanha.

  • Alexander
   10.8.2020 / 10:09

   moikka Eijakaisa,
   Kiitos tästä selvennyksestä 🙂

   Alexander

Vastaa


Looking for Something?