Pelkkää kylmää hikeä ja kauhua? ei vaitiskaan. Aamulla hiffasimme että tämä paikkahan oli pyöräiliöiden suosiossa, eikä muut huoneet olleet tyhjiä. Aamupala oli katettu ikivihtreitä kaikuvaan pubin oloiseen aulaan. Aamupala tuotteet olivat itseasiassa todella hyvin valmistettuja. Samoin vaatimattomasti esillelaitetut munkit olivat paikallisista jauhoista 50 vuotta vanhalla reseptilä valmistettuja. Kuulemma joka ikinen aamu niitä paistetaan ja standartit ovat korkeat. Jos ymmärtää Aidon ja rehellisen majatalo/ ravintola toiminann päälle. tämä on ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka. Koska Mierontien hotellin pitäjä oli ehtinut mainita meistä jo paikalliselle maatila matkailusta vastaavalle, oli seurhaava kohteemme hänen tilansa eli Suopirtti. Tällä tilalla oli kartanomaisemissa oleva bed and breakfast tyyppinne kokonaisuus, joka sijaitsee pienen naudan kasvattajan pihalta. Majoitus muoto tarjoaisi täällä erittäin retron tilan, joka on ainakin kesällä omassa elementissään. Samoin ohjelmaan voi kuulua hamppareiden valmistusta kyseisen tilan high land jauhelihasta ja itsekasvatetuista vegeistä. Uskoisin että pienelle perheelle, tämä on uniikki ja ikimuistoinen kohde jollaista saisi muuten etsiä. Toki, jos löytyy eläin allergiaa, ehkä silloin tämä kohde kannattaa skipata (niinkuin minulla sattui olemaan). Tämän reissun jälkeen oli loistava sauma hiukan kotoilla kun onhan tässä reissussa tullut oltua noin viikon verran.
*yöpymisen tarjosi Mierontie
2 vastausta
Liisa Inkeri, äitini, valmisti niitä jo vuodesta 1956 meillä myyntiin. Silloin avattiin Esso-huoltoasema ja kahvila R. Kytöjoki, ja sieltä se lähti. Ne olivat maankuuluja. Mökkiläiset kun lähtivät etelä-Suomesta tulemaan, niin soittivat jo lähtiessään varaukset munkeille, että varmasti saavat jo eka päivänä niitä. Joten Ojalan laskuopin mukaan resepti on jo ainakin 74 vuotta vanha.
Liisa Inkeri, äitini, valmisti niitä jo vuodesta 1956 meillä myyntiin. Silloin avattiin Esso-huoltoasema ja kahvila R. Kytöjoki, ja sieltä se lähti. Ne olivat maankuuluja. Mökkiläiset kun lähtivät etelä-Suomesta tulemaan, niin soittivat jo lähtiessään varaukset munkeille, että varmasti saavat jo eka päivänä niitä. Joten Ojalan laskuopin mukaan resepti on jo ainakin 74 vuotta vanha.
moikka Eijakaisa,
Kiitos tästä selvennyksestä 🙂
Alexander