Kirpeä kesäsalaatti

Yhteistyössä NAMS tomaatit

terveellinen ruoka

Kaikilla taitaa olla ne omat herkut ja raaka-aineet, joihin ei meinaa koskaan kyllästyä, vaikka laatikkokaupalla söisikin. Minulle vadelmat, makeat tomaatit ja viinisuolaheinä ovat eräitä näistä. Tosin päästä varpaisiin foodiena, en ihan heti keksi, mitkä raaka-aineet eivät olisi tällaisia? 😀

Hyviä ideoita näistä raaka-ainesta keksin vaikka kuinka; viinisuolaheinästä syntyisi poikkeuksellista jäätelöä, tomaateista ja vadelmista puolestaan voisi valmistaa makeaa piirakkaa. Mutta miksen vain yhdistäisi kaikkia kolmea ja tekisi kirpeän maukasta kesäsalaattia? Ruokaisuutta ja suolaisuutta lisäämään laitoin salaattiin vielä aimo annoksen fetajuustoa.

Koska salaatissa käytettävät raaka-aineet ovat varsin maukkaita, olisi kastikkeen hyvä olla ohut ja tasapainoinen. Siispä kylmäpuristettu oliiviöljy ja balsamicosiirappi saivat toimia kastikkeen virassa.

Tämän salaatin kohdalla voi myös hyvin homma mennä reisille, mikäli käytät raakoja tomaatteja tai varastosipulia, tällöin on lopputuloksen maku aivan toinen. Tästä syystä raaka-aineiden huolellinen valinta on tärkeää. Haluathan kuitenkin että maistat kaikki salaattisi raaka-aineet etkä vain kitkerää sipulia 🙂

Kirpeä kesäsalaatti

Tarvitset:
2 kypsää NAMS tomaattia*
1 kourallinen tuoreita vadelmia
1/2 pnt viinisuolaheinää
1 kesäsipulin nuppu
1/3 pkt fetaa
2 rkl balsamicosiirappia
2-3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Valmista näin:
Leikkaa paloiksi tomaatti, sipuli ja feta.
Asettele vadin tai lautasen pohjalle viinisuolaheinää ja sen päälle vadelmia, tomaatteja, kesäsipulia ja fetajuustoa.
Viimeistele vielä balsamicolla sekä oliiviöljyllä.

 

*Tuote saatu blogin kautta

vadelmasalaatti

viinisuolaheinä käyttö

Share:

1 Comment

  1. Raine Pitkänen
    6.7.2018 / 19:42

    Basilikajäätelö myös tosi hyvää. Litra vaniljajäätelöä ja nippu basilikaa pyöräytetään monitoimikoneessa tasaiseksi.

Vastaa