Kaupallinen yhteistyö Vaasan leipomo
Burgereista on muutaman viimevuoden aikana tullut monien ravintoloiden luksustuote ja perusannos. Onneksi kotioloissakin voi tehdä tavallista parempia hamppareita ilman kummempaa vaivaa tai säätöä. Varsinkin kesällä, kun tekee mieli jotain nopeaa, helppoa ja ulkona nautittavaa, ei hamppareissa voi mennä pahasti pieleen.
Jotta bursat maistuvat kuin ravintolassa, tulisi raaka-aineiden olla laadukkaita. Makea sipuli, mieluiten kesä- tai jättisipuli ja kunnolla kypsä tomaatti kuuluvat tähän kategoriaan. Koska liha on tässä reseptissä hiukan poikkeuksellisempi,korvasin juuston kokonaan majoneesilla, jottei voimakas juusto peitä lihan makuja alleen. Jos ei satu löytämään savustettua possun niskaa, voi toki tehdä jauhelihasta ihan peruspihvit. Tällöin paras jauheliha olisi naudan rinnasta ja lavasta.
Hampurilaiset kokosin Vaasan sämpylöiden väliin. Voisihan sitä itsekin ryhtyä leipomaan, mutta huomattavasti pienemmällä vaivalla pääsee, kun turvautuu laadukkaisiin hampurilaissämpylöihin – jää vähän aikaa muuhunkin.
Nopeat kesähampparit
Tarvitset:
1 pkt Savustettua possun niskaa
1 ps Vaasan burgerisämpylöitä
1 plo Siracha-majoneesia
2 tomaattia
1 suolakurkku
1 makea sipuli
1/2 pnt salaattia
Valmista näin:
Laita grilli kuumaksi ja nosta possun niska parillatasolle. Grilli ei saa olla liian kuuma, jottei liha pala tai kuivu. Nosta grillin yläritilälle hampurilaissämpylät ja anna niiden paahtua hiljalleen. Tässä välissä voit viipaloida tomaatit, sipulin ja suolakurkun ja repiä salaatista lehdet valmiiksi.
Käännä hampurilaiskuoret grillissä, kun ne ovat yhdeltä puolelta paahtuneet. Leikkaa possun niska ohuelti ja valuta päälle paketissa tullut kastike. Kokoa sitten sämpylöiden väliin lihaa, tomaattia, sipulia, suolakurkkua, salaatinlehtiä ja sirachamajoneesia. Nauti burgerit heti, etteivät ne jäähdyja kuivu. Paras pari hamppareille on tietenkin erikoisolut ja siihen valikoitui tällä kertaa Malmgårdin maalaisvehnäolut.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.Henkilön Aitoa arkiruokaa Ruokablogi (@alexandertrivedi) jakama julkaisu