gnocchi testi

Kaupan valmisteita tulee harvemmin käytettyä, mutta kun olen tykästynyt italialaisiin La Molisana pastoihin, päätin kokeilla myös kyseisen merkin gnoccheja. Mutta ennen kuin mennään reseptiin, mitä on gnocchit?

Perinteisesti gnocchi on perunapasta, joka jätetään hiukan isommiksi paloiksi kuin tyypilliset pastat. Gnoccheja voi valmistaa toki vaikka bataatista tai kurpitsasta, mutta yleisimmin perunasta.

Onnistuneissa gnoccheissa on kyse sopivasta kypsyydestä ja maustamisesta. Chili, tuore tomaatti ja sitruunanmehu ovat kaikki lähellä sydäntä ja erityisesti silloin, kun kyse on italaisesta ruuasta. Lähdin siis tekemään tästä yhdistelmästä kokeilua kaupan gnoccheille, jotta voin tulkita kokonaisuuden makua parhaiten.

Oma tulkinta näistä gnoccheista on, etteivät ne ole liian jauhoisen makuisia kuten monet valmistuote verrokit. Kun tähän yhdistetään laadukasta oliiviöljyä, sitruunan mehua ja vihanneksia, on makumaailma tietenkin hyvä. Kun puutaan kotitekoisista gnoccheista, ovat ne tietenkin parempia kuin valmisteet, mutta niiden kohdalla haaste on sotkun määrä, epätasalaatu ja tietenkin ajankäyttö. Tästä johtuen on laadukkailla puolivalmisteilla paljon ottajia 🙂

Mausteiset gnocchit

500 g gnoccheja (1 pkt)
6 kirsikkatomaattia
6 jalapenoa
1 sitruuna
50 g voita
3 rkl aitoa oliiviöljyä
suolaa

Keitä suolatussa vedessä gnocchit noin kahden minuutin ajan. Leikkaa jalapenot ja kirsikkatomaatit pieniksi. Paista vihanneksia hetki voissa sekä oliiviöljyssä ja lisää sitten joukkoon gnocchit. Voit lisätä myös hiukan pastan keitinvettä. Jatka kypsennystä kunnes lähes kaikki nesteestä on haihtunut. Mausta pippurilla, sitruunan mehulla ja lopuksi maista, että balanssi on kunnossa.

Share:

2 Comments

 1. Raine Pitkänen
  7.12.2018 / 07:29

  Olen syönny cnoccheja kerran Raxin noutopöydästä, joten en voi vertailla. Mutta minusta maistuivat hyvältä.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   8.12.2018 / 20:12

   Moikka Raine,
   No voin taata että nämä on parempi kuin Raxin nouto buffeessa 😊 siinä ravintola ketjussa ei kovin paljoa käsityötä tehdä. Vaikka tässäkin on valmisteesta kyse, on se takana huomattava määrä osaamista sekä käsityötä 😉

Vastaa


Looking for Something?