Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

kananugetit – näitä haluat kokeilla

broilerin jauheliha resepti
Moikka, tämän kertaisessa jutussa duunaan nugetteja joka johtuu siitä että aiemmin broileri tempurat ja maissi paneroitu broisku saivat hyvän vastaanoton. Toinen syy miksi halusin kokeilla nugettaja on se että nykyään kaupasta tuntuu löytyvän todella usein tarjouksessa broilerin jauhelihaa. Mitä tästä broilerin jauhelihasta voi tehdä? toki kaikki ruuat mitä normi jauhelihastakin mutta erityisesti nugetit tuntuu loogiselta vaihtoehdolta. Tässä reseptissä
kananugetit
kananugetit
1rsa broilerin jauhelihaa
2rkl mausteita
(esim grillimauste)
2dl vehnäjauhoja
(osa tästä voi olla perunajauhoja)
2kpl kanamunia
3-4dl korppujauhoja
(panko jauhot tai rikottu corn flakes käy myös)
öljyä uppo paistamiseen

Aloita maustamalla broilerinjauheliha ja muotoilemalla siitä pieniä tyynyjä. Tähän kätevä niksi on öljytä kädet kevyesti niin muotoilu sujuu mutkattomasti. Yhdestä rasiasta sain 12-15 kpl. Tee sitten panerointi linja joka on yksi astia vehnäjauhoa, toine rikottua kananmunaa ja kolmas korppujauhoja. Dippaa tyyny ensin vehnäjauhossa, sitten kanamunassa, tämän jälkeen korppujauhossa, jonka jälkeen kanamunalla ja lopuksi vielä korppujauhossa. Kun kaikki on paneroitu, voit nostaa nugetit pakastimeen hetkeksi, mutta tämä ei ole must. Kuumenna sitten uppo paistamiseen sopivaa öljyä ja kun öljy on n. 160-170 asteista, aloita frittaaminen. Yleisesti, en käytä mittari öljyssä vaan testaan nugetilla, että alkaa rasva kiehumaan heti kun siihen lisätään nugetti. Yleisesti, öljy ei saa olla liian kuumaa tai broileri voi jäädä raa-aksi. Minulla meni n. 3 minuuttia puoleltaan ja lopputulos oli mukavan kypsä.

Jos haluat, voit kypsentää nugetit uunissakin. 200 astetta ja n. 20 minuutti.
kananugetti ohje
Näiden rapsakoiden nugerttien seuraksi sopi luumuhapanimelä kastike, joka oli aivan mieletön makupari. Alla olevasta kuvasta voi spotata että alemmat on nugetit on paneroitu rikotuilla corn flakeseilla ja vielä kypsennetty uunissa. Olkaa hyvä tämän kertaisesta stoorista ja olet tervetullut tänne uudemmankin kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?