Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hot dog sämpylät

hot dog sämpylä resepti
Toki hifistelyyni kuuluu pizzapohjan ja hampurilaiskuorien lisäksi hot dog kuoret eli sämpylät. Tutkin tovin itse asiassa millaisia reseptejä on ja kuinka näitä yleensä tehdään. Selkeää oli että perus ohjeet olivat pehmeän peltileivän ja briossi sämpylöiden välimaastoa. Sitten hiffasin että hampparin kuorilla on sama tarkoitus kuin hodarin kuorilla eli pitää koknaisuus koossa ja imaista makuja/ nesteitä joita täytteistä irtoaa. Joten lähdin helpohkosta ohjeesta tavoittelemaan onnistunutta lopputulossa ja kyllähän se onnistui.
sämpylä resepti
hotdog sämpylät
5dl maitoa (voit käyttää myös piimää, jolloin maku on vieläkin parempi)
2 kananmunaa
100g voita
2rkl sokeria
1tl suolaa
1pkt hiivaa
600-700g sämpylä jauhoja (noin 10dl)
Voiteluun kanamunaa
Voiteluun uunin jälkeen voita
Lämmitä maito ja liota siihen hiiva. Lisää siihen sokeri, suola ja kananmunat. Sekoittaessa, lisää jauhot ja lopussa. Vaivaa taikinaa n. 5-10 min ja kohota sitten noin 40-50min. jaa taikina n. 12-18 palloksi ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota n. 30 min, venytä hodarin muotoon ja kohota vielä kerran hetki. Juuri ennen paistoa, voitele kananmunalla ja paista sitten n. 200 asteisessa uunissa 15-20min.
voitele vielä lämpöisenä voi sulalla ja valmista tuli.
hot dog tarjoilu  suositus
Takapihalle paistoi juuri niin hyvin aurinko että pienen koe lounaan pystyi maistamaan kyseisistä hodari kuorista. Minulla tulee myöhemmin resepti jossa kerron hodareista pikkuisen enempi. Nähdään taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?