kermainen salaatinkastike deliverde

Lisää salaattireseptejä kehiin! Yleensä hyvän ja maukkaan salaatin takana on moitteettomien raaka-aineiden lisäksi herkullinen kastike. Muistan lapsuudestani lukuisia ateroita, mutta hapokkaat kastikkeet jäävät syvemmin pääkoppaan. Vaikka tyypillisesti teen salaatin kanssa vinegrettejä, olen oppinut pitämään myös kermaisista kastikeista, joihin tämän kertainen kastikekin lukeutuu. Jotta hapokkuus ei dominoi liikaa, käytin laadukasta ja paksumpaa balsamicoa. Tässä reseptissä olen käyttänyt Sesta senson omena-balsamicoa, jota saa ainakin Mirazin nettikaupasta.

Olen aiemminkin korostanut yksittäisten raaka-aineiden laatua, kun kyse on salaateista. Esimerkiksi hiukan nuuhkatanut salaatti kannattaa liottaa vedessä ja kuivata hyvin, jos se vaikka uudestaan ryhdistäytyisi. Rakuunan pitää ehdottomasti olla tuoretta, kuivattukkin on hyvää, mutta se soveltuu toisenlaisiin ruokiin. Myös muut salaatin vihannekset tulisi olla laadukkaita ja tätä haluan korostaa reseptissäni, mainitsemalla esimerkiksi Deliverden salaatit ja yrtit sekä kypsän tomaatin.

Finncrispin näkkileipä tuottaa tässä salaatissa rakennetta mutta myös väriä. Tässä muodossa punajuuri ei myöskään ole liian dominoiva. Kannattaa kokeilla muitakin näkkileipiä salaatin joukossa, krutongin tapaan

Kermainen salaatinkastike

1 dl kermaa
1 rkl sinappia
2rkl hunajaa
1 rkl omena balsamicoa
1/3 pnt Deliverden rakuunaa*

Nypi rakuunasta lehdet ja leikkaa krouvisti pieneksi. Sekoita loput ainekset keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä hetki ennen käyttöä.

Ruokaisa salaatti

1 pnt Deliverden lollo rosso -salaattia*
2 kypsää tomaattia
1/2 rsa herkkusieniä
1 varsisellerin varsi
1 nippusipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 Finncrisp punajuuri näkkileipää*
suolaa

Kuutioi herkkusienet, selleri ja sipuli, säästä sipuli varsi. Kuullota vihannekset oliiviöljyssä ja mausta sitten suolalla.

Pese ja kuivaa salaatti, revi sitten kulhoon. Viipaloi tomaatit ja lisää salaattin. Samoin lisää myös kuullotetut, jäähtyneet vihannekset.

Kaada aiemmin tehty kastike salaatin päälle ja lisää vielä ohuelti viipaloitu sipulin varsi. Viimeistele salaatti murentamalla punajuurinäkkileipää päälle.

 

*tuotteet saatu blogin kautta

finn crisp salaatti

Share:

Vastaa


Looking for Something?